10 jul 2018 15:10

10 jul 2018 21:20

"Har inget med detta att göra"

TING: Förnekar brottsanklagelserna

Den man i 50-årsåldern från Töreboda kommun – som nu har häktats för att på sannolika skäl vara misstänkt för människorov – skulle precis avtjäna ett fängelsestraff för en annan händelse.

Mannen är dömd till fängelse ett år och sex månader för olaga frihetsberövande och misshandel, detta efter en våldsam händelse under mars 2017 i Töreboda kommun. Då misshandlande han och riktade en kniv mot en person. Offret fick skador i ansiktet, en trasig tand, samt bröstsmärtor.

Staffan Uvabeck, advokat till nu misstänkta, berättar att fängelsestraffet skulle börja avtjänas i augusti. Den häktade är även tidigare dömd för mordförsök, samt grovt narkotikabrott och har avtjänat långa fängelsestraff.

– Min klient förnekar bestämt alla anklagelser angående de senaste brottsmisstankarna. Alla personer som är inblandade känner varandra mer eller mindre, men min klient hävdar att han inte har något med försvinnandet att göra säger Staffan Uvabeck.

Har han haft kontakt med den försvunne som nu förefaller ha hittats död?

– Kontakter har säkert funnits och de har känt varandra sedan tidigare. Enligt utredarna är personen som varit försvunnen även han välkänd av polisen, säger Staffan Uvabeck.

Den andre misstänkte, en man boende i Mariestads kommun, har enligt en koll med Skaraborg tingsrätt inte varit aktuell i några brottsmål de senaste åtta åren.

Mannen är dömd till fängelse ett år och sex månader för olaga frihetsberövande och misshandel, detta efter en våldsam händelse under mars 2017 i Töreboda kommun. Då misshandlande han och riktade en kniv mot en person. Offret fick skador i ansiktet, en trasig tand, samt bröstsmärtor.

Staffan Uvabeck, advokat till nu misstänkta, berättar att fängelsestraffet skulle börja avtjänas i augusti. Den häktade är även tidigare dömd för mordförsök, samt grovt narkotikabrott och har avtjänat långa fängelsestraff.

– Min klient förnekar bestämt alla anklagelser angående de senaste brottsmisstankarna. Alla personer som är inblandade känner varandra mer eller mindre, men min klient hävdar att han inte har något med försvinnandet att göra säger Staffan Uvabeck.

Har han haft kontakt med den försvunne som nu förefaller ha hittats död?

– Kontakter har säkert funnits och de har känt varandra sedan tidigare. Enligt utredarna är personen som varit försvunnen även han välkänd av polisen, säger Staffan Uvabeck.

Den andre misstänkte, en man boende i Mariestads kommun, har enligt en koll med Skaraborg tingsrätt inte varit aktuell i några brottsmål de senaste åtta åren.