12 feb 2018 15:28

12 feb 2018 15:52

Jubilerande hårdrockare till festivalen

TÖREBODA: "Mustasch är breda i sin genre"

Hårdrocksbandet Mustasch, med frontfiguren Ralf Gyllenhammar, höjer temperaturen under Törebodafestivalen.
– För att vara hårdrockare är de folkliga och når ut till en bred publik, tycker festivalgeneral Per Ottosson.

En efter en faller bitarna på plats i det som första helgen i juli ska utmynna i ett festivalpussel över tre dagar. Som festfixare till de sex tidigare festivalerna kan Per ”Otto” Ottosson konstatera att man ligger bra till i planeringen.

– Vi börjar få struktur på programmet och har ett antal artister klara, men innan vi kan släppa vilka de är måste vi avvakta klartecken från skivbolagen. Som alltid är målsättningen att forma en festival som tilltalar alla åldrar och genrer. Min känsla är att det kommer att bli en riktigt bra festival även denna gången, säger Ottosson.

– Ungdomsscenen som hade premiär vid senaste festivalen 2015 återkommer. Inom kort hoppas jag kunna släppa några riktigt starka namn till den scenen.

Grammisvinnare

Färskaste tillskottet i artistfältet är svenska hårdrocksbandet Mustasch, med sångaren/gitarristen Ralf Gyllenhammar i spetsen. Bandet bildades i Göteborg 1998 och firar alltså 20-årsjubiléet med en spelning i Töreboda.

– Mustasch har varit aktuella tidigare för festivalen, men då har det inte passat i deras turnéplan. Bandet är breda i sin genre och även om man inte är inbiten hårdrockare tror jag många kan tänka sig att lyssna på deras musik, säger Per Ottosson.

Genom åren har Mustasch släppt åtta fullängdsalbum och kammade 2007 hem en grammis i kategorin Årets hårdrock för albumet ”Latest Version of the Truth”. I samband med melodifestivalen förra året gjorde bandet stor succé när de hottade upp Hasse Anderssons klassiker ”Änglahund” i en metalversion.

På tal om mello; för fem år sedan stod Ralf Gyllenhammar som soloartist i tävlingen med låten ”Bed on Fire”.

Till Törebodafestvialen kommer Gyllenhammar med polarna i Mustasch; David Johannesson (leadgitarr), Stam Johansson (elbas) och Robban Bäck (trummor).

En efter en faller bitarna på plats i det som första helgen i juli ska utmynna i ett festivalpussel över tre dagar. Som festfixare till de sex tidigare festivalerna kan Per ”Otto” Ottosson konstatera att man ligger bra till i planeringen.

– Vi börjar få struktur på programmet och har ett antal artister klara, men innan vi kan släppa vilka de är måste vi avvakta klartecken från skivbolagen. Som alltid är målsättningen att forma en festival som tilltalar alla åldrar och genrer. Min känsla är att det kommer att bli en riktigt bra festival även denna gången, säger Ottosson.

– Ungdomsscenen som hade premiär vid senaste festivalen 2015 återkommer. Inom kort hoppas jag kunna släppa några riktigt starka namn till den scenen.

Grammisvinnare

Färskaste tillskottet i artistfältet är svenska hårdrocksbandet Mustasch, med sångaren/gitarristen Ralf Gyllenhammar i spetsen. Bandet bildades i Göteborg 1998 och firar alltså 20-årsjubiléet med en spelning i Töreboda.

– Mustasch har varit aktuella tidigare för festivalen, men då har det inte passat i deras turnéplan. Bandet är breda i sin genre och även om man inte är inbiten hårdrockare tror jag många kan tänka sig att lyssna på deras musik, säger Per Ottosson.

Genom åren har Mustasch släppt åtta fullängdsalbum och kammade 2007 hem en grammis i kategorin Årets hårdrock för albumet ”Latest Version of the Truth”. I samband med melodifestivalen förra året gjorde bandet stor succé när de hottade upp Hasse Anderssons klassiker ”Änglahund” i en metalversion.

På tal om mello; för fem år sedan stod Ralf Gyllenhammar som soloartist i tävlingen med låten ”Bed on Fire”.

Till Törebodafestvialen kommer Gyllenhammar med polarna i Mustasch; David Johannesson (leadgitarr), Stam Johansson (elbas) och Robban Bäck (trummor).