14 nov 2017 10:50

14 nov 2017 10:50

Friad vill ha ersättning

TING

En man i 55-årsåldern, boende i Töreboda kommun, vill ha ersättning av Justitiekanslern för att han suttit frihetsberövad ett dygn.

Mannen var under i augusti 2016 anhållen ett dygn som misstänkt för grov misshandel.

Han yrkar inte bara på ersättning enligt Justitiekanslerns praxis, men också för ersättning av advokathjälp med 839 kronor. Mannen åtalades i Skaraborgs tingsrätt, men blev sedan frikänd. Åtalet har vunnit laga kraft.

Mannen var under i augusti 2016 anhållen ett dygn som misstänkt för grov misshandel.

Han yrkar inte bara på ersättning enligt Justitiekanslerns praxis, men också för ersättning av advokathjälp med 839 kronor. Mannen åtalades i Skaraborgs tingsrätt, men blev sedan frikänd. Åtalet har vunnit laga kraft.