07 nov 2017 16:39

07 nov 2017 16:39

Misstänkt stortjuv åtalad

TING: Polisen hittade mängder av stöldgods

Åtal har väckts mot en 45-årig Törebodabo – numera med en adress i Värmland – som är misstänkt för flera fall av stöld/häleri. Brotten har skett på ett stort antal platser i Skaraborg, bland annat Sjötorp.

Den åtalade har suttit häktad sedan början av september.

45-åringen har åtalats för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel vid Noa:s Snickeri på Fabriksgatan i Tibro. Inbrottet skedde under juli månad och från företaget stals en uppsjö av gods, bland annat en åkgräsklippare, slipmaskiner, sågar, fräsar, skruvdragare, kläder och handskar. Åkgräsklipparen anträffades i slutet av augusti övergiven och täckt av granris, i Grönhult, Tibro.

Värdet på det stulna uppskattas till cirka 158 000 kronor.

Vid inbrottet bröts en port upp. Det klipptes även upp ett hänglås med kätting. I samband med inbrottet ska 45-åringen ha använt en lastbil som tillhör företaget.

Många fynd

När polisen gjorde en husrannsakan vid mannens Törebodabostad hittades mängder av stöldgods.

I bostadshuset upptäckte polisen en efterlyst spikpistol, med en laddare. En stulen dörr satt inmonterad i villan och det påträffades en stulen kamin i vardagsrummet. Det hittades även en stulen kamerautrustning i bostaden.

Efter letande fann polisen en stulen röjsåg under bastun på gården. En stulen golfklubba anträffades på verandan. Värdet på det stulna var minst 120 000 kronor.

45-åringen, som är misstänkt för häleri, förnekar brott.

Han misstänks också för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel vid Esshulta, Sjötorp. Där ska han ha tagit alkohol (rom och öl), samt snott en fyrhjuling av märket Suzuki.

45-åringen har förnekat brott även i detta fall.

Trafikbrott

Den tidigare Törebodabon är även åtalad för flera fall av rattfyllerier, narkotikabrott, brott mot knivlagen, olovligt brukande och grova olovliga körningar. Brotten har skett på olika platser i Skaraborg, men framför allt i Töreboda.

Den åtalade har suttit häktad sedan början av september.

45-åringen har åtalats för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel vid Noa:s Snickeri på Fabriksgatan i Tibro. Inbrottet skedde under juli månad och från företaget stals en uppsjö av gods, bland annat en åkgräsklippare, slipmaskiner, sågar, fräsar, skruvdragare, kläder och handskar. Åkgräsklipparen anträffades i slutet av augusti övergiven och täckt av granris, i Grönhult, Tibro.

Värdet på det stulna uppskattas till cirka 158 000 kronor.

Vid inbrottet bröts en port upp. Det klipptes även upp ett hänglås med kätting. I samband med inbrottet ska 45-åringen ha använt en lastbil som tillhör företaget.

Många fynd

När polisen gjorde en husrannsakan vid mannens Törebodabostad hittades mängder av stöldgods.

I bostadshuset upptäckte polisen en efterlyst spikpistol, med en laddare. En stulen dörr satt inmonterad i villan och det påträffades en stulen kamin i vardagsrummet. Det hittades även en stulen kamerautrustning i bostaden.

Efter letande fann polisen en stulen röjsåg under bastun på gården. En stulen golfklubba anträffades på verandan. Värdet på det stulna var minst 120 000 kronor.

45-åringen, som är misstänkt för häleri, förnekar brott.

Han misstänks också för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel vid Esshulta, Sjötorp. Där ska han ha tagit alkohol (rom och öl), samt snott en fyrhjuling av märket Suzuki.

45-åringen har förnekat brott även i detta fall.

Trafikbrott

Den tidigare Törebodabon är även åtalad för flera fall av rattfyllerier, narkotikabrott, brott mot knivlagen, olovligt brukande och grova olovliga körningar. Brotten har skett på olika platser i Skaraborg, men framför allt i Töreboda.