12 okt 2017 08:40

12 okt 2017 08:40

Mopedförares mamma brottsmisstänkt

TÖREBODA

I tisdags eftermiddag uppmärksammade en polispatrull två mopedförare på Skövdevägen.

En av dem stoppades och visade sig sakna behörighet att köra mopeden. Fordonet var också avställt och saknade registreringsskylt.

Föraren, som är i 16-årsåldern, är misstänkt för olovlig körning. Även mamman är misstänkt för brott, nämligen tillåtande av olovlig körning. Hon ska ha köpt mopeden till pojken och visste om att han körde den utan giltigt körkort.

En av dem stoppades och visade sig sakna behörighet att köra mopeden. Fordonet var också avställt och saknade registreringsskylt.

Föraren, som är i 16-årsåldern, är misstänkt för olovlig körning. Även mamman är misstänkt för brott, nämligen tillåtande av olovlig körning. Hon ska ha köpt mopeden till pojken och visste om att han körde den utan giltigt körkort.