13 jul 2017 13:54

13 jul 2017 14:52

Tävlingsanda i Töreboda

TÖREBODA: Folkfest på torget under Skaraborgskampen

Får brandmannen Albin Nyman tävla ostört? Hur är det egentligen med festivalgeneral Per Ottossons musikkunskaper? Och är Pernilla Johansson en träffsäker politiker? Töreboda är laddat för Skaraborgskamp.

På torsdagen nådde P4 Skaraborgs kommunkamp Töreboda och i sann festivalanda slöt folk upp som hejaklack.

Flera utmaningar väntade för laget som utgjordes av brandmannen, tillika talangfulla jonglören Albin Nyman, festivalarrangören Per Ottosson samt kommunpolitikern och kycklinguppfödaren Pernilla Johansson.

På tid skulle minst 50 gräsklippare samlas in. Det slutade med rena paraden av maskiner vid kommunhuset. Den största kördes dit av Torbjörn Karlsson från tekniska kontoret. Den minsta kom Herman Gassman, 3 år, med. Totalt blev det 77 klippare.

Därutöver tävlades i frågesport, bollkast, karaoke och hopprep. Albin skulle jonglera och en tandläkare skulle letas upp. Dessutom behövdes personer från fem olika länder. Palestina, Libanon, Kosovo och Afghanistan kom att representeras.

– Fantastisk uppslutning i Töreboda. Det har aldrig varit kvar så många åskådare under hela sändningen. Och laget har klarat sina uppdrag, sammanfattade programledaren Torbjörn Borg dagens kamp, som han ledde med kollegan Annelie Hüllert-Storm.

Albin grämde sig över att han inte klarat fler varv med hopprepet men var lättad över att det inte blev något brandlarm. Pernilla hade önskat en till bra träff mot bollplanket. Men Per Ottosson var nöjd med att lagkamraterna klarat att gissa vilka låtar han nynnade på.

Totalt tävlade Töreboda ihop 375 poäng vilket gör att kommunen nu har tredjeplatsen. 15 kommuner deltar och det är nio kamper kvar.

På torsdagen nådde P4 Skaraborgs kommunkamp Töreboda och i sann festivalanda slöt folk upp som hejaklack.

Flera utmaningar väntade för laget som utgjordes av brandmannen, tillika talangfulla jonglören Albin Nyman, festivalarrangören Per Ottosson samt kommunpolitikern och kycklinguppfödaren Pernilla Johansson.

På tid skulle minst 50 gräsklippare samlas in. Det slutade med rena paraden av maskiner vid kommunhuset. Den största kördes dit av Torbjörn Karlsson från tekniska kontoret. Den minsta kom Herman Gassman, 3 år, med. Totalt blev det 77 klippare.

Därutöver tävlades i frågesport, bollkast, karaoke och hopprep. Albin skulle jonglera och en tandläkare skulle letas upp. Dessutom behövdes personer från fem olika länder. Palestina, Libanon, Kosovo och Afghanistan kom att representeras.

– Fantastisk uppslutning i Töreboda. Det har aldrig varit kvar så många åskådare under hela sändningen. Och laget har klarat sina uppdrag, sammanfattade programledaren Torbjörn Borg dagens kamp, som han ledde med kollegan Annelie Hüllert-Storm.

Albin grämde sig över att han inte klarat fler varv med hopprepet men var lättad över att det inte blev något brandlarm. Pernilla hade önskat en till bra träff mot bollplanket. Men Per Ottosson var nöjd med att lagkamraterna klarat att gissa vilka låtar han nynnade på.

Totalt tävlade Töreboda ihop 375 poäng vilket gör att kommunen nu har tredjeplatsen. 15 kommuner deltar och det är nio kamper kvar.

  • Jenny Allvin