18 maj 2017 15:37

18 maj 2017 15:37

Bert Karlsson underhöll på VA-mässa

TÖREBODA: Välbesökt hos Wåge

Det handlade om motgångar och framgångar när entreprenören Bert Karlsson gästade torsdagens VA-mässa i Töreboda. Efteråt fick han frågor om – mat.

Wåge marknadsförde arrangemanget som Västsveriges största vatten- och avloppsmässa. Totalt samlades 24 utställare och värdföretaget passade bland annat på att presentera en nyhet på marknaden. Det handlade om botten till pumpstationer.

Branschfolk kikade runt i montrarna och blev de trötta på VA-teknik så fanns andra attraktioner. En mekanisk tjur till exempel. Utmaningen var att sitta kvar så länge som möjligt och man fick ha cowboy-hatt.

Vid lunchtid gjorde vd:n för Norvatekgruppen, som äger Wåge, entré. Kjell Thörnbring höll ett kort anförande, väl medveten om att publiken väntade på nästa gäst.

Hans tal var i positiv anda.

– Det finns goda möjligheter att växa. Vår vision är att ligga i framkant, sa Thörnbring och gav medarbetarna en eloge.

Bert Karlsson intog sedan saxliften som utgjorde scenen. Han inledde med ett par historier och drog sedan kortversionen om sitt brokiga företagarliv, om motgångar och framgångar. Han berättade naturligtvis om sin bakgrund i Töreboda, att han började sin bana på Hermanders där han fick sparken bara efter några månader.

”Testa er”

Råd från entreprenören var att våga göra fel. Han avslöjade också att hans princip är att alltid anställa de som är bättre än han själv. Han delade inte oväntat ut några kängor, bland annat till banker och politiker. Det blev slutligen en nulägesrapport från miljardindustrin med villavagnar i fokus.

Plötsligt kom han även in på sin övervunna prostatacancer. Han uppmanade alla att testa sig för att upptäcka cancer i tid.

Efteråt fick han frågor om det bästa moset och den bästa semlan innan det var dags för boksignering. Många ville läsa hans fräckisar och ”Så blir du miljonär”.

– Jag är jättenöjd med mässan. Alla verkar vara positiva. Att vi tog hit Bert Karlsson var för att få något annat än pumpar och ventiler och det blev ju lyckat, sa platschefen på Wåge – Nicklas Segerhav.

Wåge marknadsförde arrangemanget som Västsveriges största vatten- och avloppsmässa. Totalt samlades 24 utställare och värdföretaget passade bland annat på att presentera en nyhet på marknaden. Det handlade om botten till pumpstationer.

Branschfolk kikade runt i montrarna och blev de trötta på VA-teknik så fanns andra attraktioner. En mekanisk tjur till exempel. Utmaningen var att sitta kvar så länge som möjligt och man fick ha cowboy-hatt.

Vid lunchtid gjorde vd:n för Norvatekgruppen, som äger Wåge, entré. Kjell Thörnbring höll ett kort anförande, väl medveten om att publiken väntade på nästa gäst.

Hans tal var i positiv anda.

– Det finns goda möjligheter att växa. Vår vision är att ligga i framkant, sa Thörnbring och gav medarbetarna en eloge.

Bert Karlsson intog sedan saxliften som utgjorde scenen. Han inledde med ett par historier och drog sedan kortversionen om sitt brokiga företagarliv, om motgångar och framgångar. Han berättade naturligtvis om sin bakgrund i Töreboda, att han började sin bana på Hermanders där han fick sparken bara efter några månader.

”Testa er”

Råd från entreprenören var att våga göra fel. Han avslöjade också att hans princip är att alltid anställa de som är bättre än han själv. Han delade inte oväntat ut några kängor, bland annat till banker och politiker. Det blev slutligen en nulägesrapport från miljardindustrin med villavagnar i fokus.

Plötsligt kom han även in på sin övervunna prostatacancer. Han uppmanade alla att testa sig för att upptäcka cancer i tid.

Efteråt fick han frågor om det bästa moset och den bästa semlan innan det var dags för boksignering. Många ville läsa hans fräckisar och ”Så blir du miljonär”.

– Jag är jättenöjd med mässan. Alla verkar vara positiva. Att vi tog hit Bert Karlsson var för att få något annat än pumpar och ventiler och det blev ju lyckat, sa platschefen på Wåge – Nicklas Segerhav.

  • Jenny Allvin