12 okt 2016 20:30

12 okt 2016 20:30

Rusning att vänta

TÖREBODA

På lördag är det stor chans att det uppstår kö till Töreboda idrottshall. Det är nämligen åter dags för klädbytardag.

Bakom evenemanget står Catrine Hallerhed, Lotta Lindkvist Ryman och Therese Skogåker. De har arrangerat klädbytardagar två gånger om året sedan 2007.

– De som lämnar in till försäljning får ett nummer att märka sina saker med – barnkläder, skor, leksaker, cyklar med mera – och vi säljer det åt dem. Om de inte vill ha tillbaka det som är osålt vid dagens slut skänker vi det till välgörenhet både i närområdet och utomlands, säger Catrine Hallerhed.

Karlsborg tar emot

– Förr har vi lämnat till Vänortsföreningen i Mariestad som har kört till Litauen men eftersom de lagt ner fick vi börja leta efter någon ny. Det var svårt att hitta en organisation som både är villig att hämta och kan lagra så pass mycket som det blir över efter 80 inlämnare men vi fick tips om Pingstkyrkan i Karlsborg och deras secondhandrörelse. De kör hjälpsändningar till Ukraina och de känns 100 procent seriösa.

Miljövinst med

Klädbytardagen är uppskattad, det kommer kunder från hela Skaraborg. Och redan tidigt på morgonen köar folk för att vara först på plats när dörrarna öppnas.

– Man kan plocka ihop en hel barngarderob för några hundralappar vilket känns väldigt bra att kunna bidra till. Vi hjälper många. Dels de som säljer och tjänar pengar, dels de som kan handla billigt. Och så de som får det som skänks för att inte tala om miljövinsten, säger Catrine.

Bakom evenemanget står Catrine Hallerhed, Lotta Lindkvist Ryman och Therese Skogåker. De har arrangerat klädbytardagar två gånger om året sedan 2007.

– De som lämnar in till försäljning får ett nummer att märka sina saker med – barnkläder, skor, leksaker, cyklar med mera – och vi säljer det åt dem. Om de inte vill ha tillbaka det som är osålt vid dagens slut skänker vi det till välgörenhet både i närområdet och utomlands, säger Catrine Hallerhed.

Karlsborg tar emot

– Förr har vi lämnat till Vänortsföreningen i Mariestad som har kört till Litauen men eftersom de lagt ner fick vi börja leta efter någon ny. Det var svårt att hitta en organisation som både är villig att hämta och kan lagra så pass mycket som det blir över efter 80 inlämnare men vi fick tips om Pingstkyrkan i Karlsborg och deras secondhandrörelse. De kör hjälpsändningar till Ukraina och de känns 100 procent seriösa.

Miljövinst med

Klädbytardagen är uppskattad, det kommer kunder från hela Skaraborg. Och redan tidigt på morgonen köar folk för att vara först på plats när dörrarna öppnas.

– Man kan plocka ihop en hel barngarderob för några hundralappar vilket känns väldigt bra att kunna bidra till. Vi hjälper många. Dels de som säljer och tjänar pengar, dels de som kan handla billigt. Och så de som får det som skänks för att inte tala om miljövinsten, säger Catrine.

  • Jenny Allvin