06 okt 2016 06:56

06 okt 2016 13:59

Politikerna lyssnade på invånarna

TÖREBODA: Djurhemmet får bidrag

(UPPDATERAD) Djurhemmet i Töreboda får 25 000 kronor i kommunalt stöd. Politiker som tidigare sagt nej har tänkt om och lyssnat på invånarna.
– Vad glad jag blir, säger föreningens ordförande Lisbeth Johansson

Djurskyddet Skaraborg fick 25 000 kronor i bidrag av kommunen i fjol. I år ansökte man om 50 000 kronor från bland annat Töreboda kommun. Det blev kalla handen i utvecklingsutskottet, där majoriteten av politikerna sa nej eftersom de inte anser att katter är en kommunal angelägenhet. Socialdemokraternas Kenneth Carlssons yrkande om hälften av pengarna röstades ner.

Men i kommunstyrelsen i onsdags hade bland annat Mikael Faleke (M) tänkt om. Han yrkade nu på 25 000 kronor i stöd.

– Vi måste lyssna på vad så många i Töreboda har uttryckt. Jag anser fortfarande att det inte är en kommunal angelägenhet och det är därför man inte ska se detta som ett generellt beslut utan ett engångsbelopp, säger M-politikern.

”Fantastiskt jobb”

Kenneth Carlsson är glad att beslutet kunde tas i enighet, utan votering.

– Jag blev jättepaff när de hade kopierat mitt yrkande rakt av. Men jag blev också jätteglad naturligtvis. Samtidigt säger de att det inte är en kommunal angelägenhet och jag tycker att det är konstigt.

– Katter brukar uträtta sina behov i sandlådor. Färre hemlösa katter som springer omkring ute gynnar kommunen. Att man inte ser så många vildkatter i Töreboda beror säkert på att de bor på djurhemmet. Där gör personalen ett fantastiskt jobb, anser Kenneth Carlsson.

Fullt i karantänen

Att andra kommuner har sagt nej till att stötta Djurskyddet Skaraborg tycker S-politikern är märkligt. Han vill inte se bidraget som en engångsgrej utan uppmanar föreningen att redovisa hur pengarna använts och att komma igen med en ny ansökan om 50 000 kronor i början av 2017.

Lisbeth Johansson, föreståndare på djurhemmet, får beskedet om bidraget av MT per telefon:

– Vad skönt! Vad glad jag blir!

Även Bodlin Sundqvist som jobbar på djurhemmet blir lättad när hon får höra om politikernas beslut:

– Så roligt. Vi har runt 50 katter nu och fullt i karantänen. Det är ett hårt tryck på oss att ta emot kattungar också. Många av de katter vi tar hand om kommer från andra orter i Skaraborg, berättar hon.

Mikael Faleke har följt debatten om bidragsansökan på Facebook och konstaterar att det pågår en insamling där.

– Hoppas att den ger ett gott resultat.

Djurskyddet Skaraborg fick 25 000 kronor i bidrag av kommunen i fjol. I år ansökte man om 50 000 kronor från bland annat Töreboda kommun. Det blev kalla handen i utvecklingsutskottet, där majoriteten av politikerna sa nej eftersom de inte anser att katter är en kommunal angelägenhet. Socialdemokraternas Kenneth Carlssons yrkande om hälften av pengarna röstades ner.

Men i kommunstyrelsen i onsdags hade bland annat Mikael Faleke (M) tänkt om. Han yrkade nu på 25 000 kronor i stöd.

– Vi måste lyssna på vad så många i Töreboda har uttryckt. Jag anser fortfarande att det inte är en kommunal angelägenhet och det är därför man inte ska se detta som ett generellt beslut utan ett engångsbelopp, säger M-politikern.

”Fantastiskt jobb”

Kenneth Carlsson är glad att beslutet kunde tas i enighet, utan votering.

– Jag blev jättepaff när de hade kopierat mitt yrkande rakt av. Men jag blev också jätteglad naturligtvis. Samtidigt säger de att det inte är en kommunal angelägenhet och jag tycker att det är konstigt.

– Katter brukar uträtta sina behov i sandlådor. Färre hemlösa katter som springer omkring ute gynnar kommunen. Att man inte ser så många vildkatter i Töreboda beror säkert på att de bor på djurhemmet. Där gör personalen ett fantastiskt jobb, anser Kenneth Carlsson.

Fullt i karantänen

Att andra kommuner har sagt nej till att stötta Djurskyddet Skaraborg tycker S-politikern är märkligt. Han vill inte se bidraget som en engångsgrej utan uppmanar föreningen att redovisa hur pengarna använts och att komma igen med en ny ansökan om 50 000 kronor i början av 2017.

Lisbeth Johansson, föreståndare på djurhemmet, får beskedet om bidraget av MT per telefon:

– Vad skönt! Vad glad jag blir!

Även Bodlin Sundqvist som jobbar på djurhemmet blir lättad när hon får höra om politikernas beslut:

– Så roligt. Vi har runt 50 katter nu och fullt i karantänen. Det är ett hårt tryck på oss att ta emot kattungar också. Många av de katter vi tar hand om kommer från andra orter i Skaraborg, berättar hon.

Mikael Faleke har följt debatten om bidragsansökan på Facebook och konstaterar att det pågår en insamling där.

– Hoppas att den ger ett gott resultat.

  • Jenny Allvin