05 okt 2016 09:30

05 okt 2016 09:31

Glasklar nattkamp för Töreboda

TÖREBODA: Skrev in sig i vandringspris

I Smålands djupaste skogar, i trakten av Lenhovda, kring glasblåsarnas hyttor strålade ungdomsgrupper från södra Sverige samman för nattkamp. Svenska Kyrkans Unga i Töreboda var med och fick fina placeringar.

Nattkampen är ett ungdomsmöte – för gemenskap och gudstjänstfirande – som har pågått sedan 1970. I helgen var det dags igen och årets upplaga gick alltså i Småland.

Under natten mellan lördagen och söndagen arrangerades samarbets- och kunskapstävlingen. Årets vandring hade temat ”En glasklar nattkamp”, där många uppgifter var knutna till glasbruken och livet som glasblåsare. Men det var också mer allvarligt: I de två mässorna denna Mikaeli-helg blev det tankar kring livets inriktning, om att vara ung och kristen, att visa detta i ord och handling, att vara en ängel på jorden.

– Det blev två fantastiska lovsångsmässor med mycket musik, i höstsolen, i en glänta inramad av gyllene aspar, säger församlingspedagog Billy Joelsson, Töreboda och berättar att lagen bodde i tält eller tältkåtor.

Totalt samlade mötet närmare 400 ungdomar från hela södra Sverige.

Hur det gick? Töreboda vann. Och blev tvåa. De skriver nu in sig i vandringspriset ”de gyllene kängorna”. Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift var värd.

Nattkampen är ett ungdomsmöte – för gemenskap och gudstjänstfirande – som har pågått sedan 1970. I helgen var det dags igen och årets upplaga gick alltså i Småland.

Under natten mellan lördagen och söndagen arrangerades samarbets- och kunskapstävlingen. Årets vandring hade temat ”En glasklar nattkamp”, där många uppgifter var knutna till glasbruken och livet som glasblåsare. Men det var också mer allvarligt: I de två mässorna denna Mikaeli-helg blev det tankar kring livets inriktning, om att vara ung och kristen, att visa detta i ord och handling, att vara en ängel på jorden.

– Det blev två fantastiska lovsångsmässor med mycket musik, i höstsolen, i en glänta inramad av gyllene aspar, säger församlingspedagog Billy Joelsson, Töreboda och berättar att lagen bodde i tält eller tältkåtor.

Totalt samlade mötet närmare 400 ungdomar från hela södra Sverige.

Hur det gick? Töreboda vann. Och blev tvåa. De skriver nu in sig i vandringspriset ”de gyllene kängorna”. Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift var värd.