04 okt 2016 13:12

04 okt 2016 13:12

25-åring fälld i hovrätten

TING

En 25-årig Törebodabo har i Göta hovrätt dömts till 2 100 kronor i penningböter. Han döms för brott mot vägtrafikregisterlagen och brott mot fordonsförordningen.

I mars stoppades han av polisen på Kårtorpsgatan i Töreboda när han körde en mindre lastbil som var avställd och hade körförbud. Fordonet tillhörde inte 25-åringen och enligt egen utsago ska han inte ha haft någon koll på lastbilens status.

Tingsrätten valde att fria honom, men nu ändrar en enig hovrätt beslutet.

I mars stoppades han av polisen på Kårtorpsgatan i Töreboda när han körde en mindre lastbil som var avställd och hade körförbud. Fordonet tillhörde inte 25-åringen och enligt egen utsago ska han inte ha haft någon koll på lastbilens status.

Tingsrätten valde att fria honom, men nu ändrar en enig hovrätt beslutet.