29 sep 2016 10:33

29 sep 2016 10:33

Frun skulle föda – då fick handlarn stänga

ÄLGARÅS: Kastade sig i väg till sjukhuset

Här är handlarn som fick stänga igen butiken i all hast i onsdags eftermiddag. Meddelandet från Abdurahim Uzun till kunderna, och dem som skulle hämta sin post löd: ”Stängt på grund av förlossning”.

En stängd dörr och en handtextad lapp mötte kunderna och besökarna av postboxarna i Älgarås lanthandel i onsdags eftermiddag och kväll. Handlaren och postombudet Abdurahim Uzun väntade otåligt på samtal från Skaraborgs sjukhus i Skövde. Hans gravida fru Hulia fick nämligen åka in på tisdagen för väntad förlossning.

För tidigt

– På onsdagen stängde jag halv två på och åkte in till sjukhuset. Vår lilla pojke föddes efter femtiden på kvällen, en månad för tidigt. Allting gick bra. Vi har ännu inte bestämt något namn, vi ska prata igenom det i familjen först, säger Abdurahim Uzun.

– Det känns bra, nu är affären öppen som vanligt igen. Jobba måste man ju, tilläggar handlarn som dock har sina tankar på frun och bebisen.

Får berätta

På torsdagsmorgonen möts han av gratulationer.

– Grattis farsan, ropar Berndt Åhs glatt när han dyker upp i sällskap av sin hund.

Det blir en pratstund utanför butiken och snart kommer fler som vill höra om barnet.

En stängd dörr och en handtextad lapp mötte kunderna och besökarna av postboxarna i Älgarås lanthandel i onsdags eftermiddag och kväll. Handlaren och postombudet Abdurahim Uzun väntade otåligt på samtal från Skaraborgs sjukhus i Skövde. Hans gravida fru Hulia fick nämligen åka in på tisdagen för väntad förlossning.

För tidigt

– På onsdagen stängde jag halv två på och åkte in till sjukhuset. Vår lilla pojke föddes efter femtiden på kvällen, en månad för tidigt. Allting gick bra. Vi har ännu inte bestämt något namn, vi ska prata igenom det i familjen först, säger Abdurahim Uzun.

– Det känns bra, nu är affären öppen som vanligt igen. Jobba måste man ju, tilläggar handlarn som dock har sina tankar på frun och bebisen.

Får berätta

På torsdagsmorgonen möts han av gratulationer.

– Grattis farsan, ropar Berndt Åhs glatt när han dyker upp i sällskap av sin hund.

Det blir en pratstund utanför butiken och snart kommer fler som vill höra om barnet.

  • Jenny Allvin