25 aug 2016 15:41

25 aug 2016 15:41

Loomis backar ur

TÖREBODA: Inget avtal i Töreboda

Efter många turer med att få till en ny lösning i Töreboda har kontanthanteringsföretaget Loomis nu bestämt sig för att inte jobba vidare med frågan.

Det lät hoppfullt i de första mötena mellan Loomis och kommunen. Även länsstyrelsen bevakade ärendet sedan Töreboda hade förlorat sin servicebox. Tanken var att bygga upp en ny affärsmodell med bas i Ica-huset. Men när företagarna fick möjlighet att anmäla intresse var intresset svalt av ekonomiska skäl. Beskedet till företaget var att det skulle kosta för mycket att gå med.

– Vi fick tio svar till slut. Jag har lagt ner mycket jobb i Töreboda och även tittat på andra lösningar, bland annat att investera i en ny box i den gamla lokalen. Men nu arbetar vi inte längre aktivt med frågan. Dörren är dock inte stängd om vi i framtiden ser affärsmöjligheter i Töreboda, säger David Janderberg på Loomis.

Det lät hoppfullt i de första mötena mellan Loomis och kommunen. Även länsstyrelsen bevakade ärendet sedan Töreboda hade förlorat sin servicebox. Tanken var att bygga upp en ny affärsmodell med bas i Ica-huset. Men när företagarna fick möjlighet att anmäla intresse var intresset svalt av ekonomiska skäl. Beskedet till företaget var att det skulle kosta för mycket att gå med.

– Vi fick tio svar till slut. Jag har lagt ner mycket jobb i Töreboda och även tittat på andra lösningar, bland annat att investera i en ny box i den gamla lokalen. Men nu arbetar vi inte längre aktivt med frågan. Dörren är dock inte stängd om vi i framtiden ser affärsmöjligheter i Töreboda, säger David Janderberg på Loomis.

  • Jenny Allvin