25 aug 2016 06:00

25 aug 2016 14:06

Foto var ett självklart val

MOHOLM

Emma Wallskog, 16 år, från Moholm tog chansen att jobba med det hon brinner för – foto.

– För mig var det ganska självklart. Fotografering har varit ett stort intresse i många år. Det kändes bra att få göra något som är roligt och som man samtidigt kan tjäna pengar på, säger Emma Wallskog.

Hon tycker att konceptet Ung Drive lockade mer än kommunens feriejobb. Nu har hon börjat i årskurs ett på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde, samhällsvetenskapligt program, men överväger att starta eget efter skolan.

– Det var mycket jobb som man kanske inte ser från utsidan. Mycket handlar om marknadsföring och man måste alltid ha en tanke om vilka som man ska nå ut till så att man utrycker mig rätt. Helt ärligt har det varit tufft, men också otroligt lärorikt. Och jag fick absolut mersmak. Jobbar man hårt får man belöning.

Visst tjänade hon en slant på företaget men främsta vinsten anser Emma är att hon kunde nå ut med sitt namn inom fotobranschen. Hon har fortfarande en del uppdrag.

– Just nu håller jag på med ett jobb till en fotbollsklubb där jag fotograferar spelare.

Hennes nisch är porträttfoto av familjer och barn. Hon plåtar utomhus eftersom hon inte har någon studio.

– För mig var det ganska självklart. Fotografering har varit ett stort intresse i många år. Det kändes bra att få göra något som är roligt och som man samtidigt kan tjäna pengar på, säger Emma Wallskog.

Hon tycker att konceptet Ung Drive lockade mer än kommunens feriejobb. Nu har hon börjat i årskurs ett på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde, samhällsvetenskapligt program, men överväger att starta eget efter skolan.

– Det var mycket jobb som man kanske inte ser från utsidan. Mycket handlar om marknadsföring och man måste alltid ha en tanke om vilka som man ska nå ut till så att man utrycker mig rätt. Helt ärligt har det varit tufft, men också otroligt lärorikt. Och jag fick absolut mersmak. Jobbar man hårt får man belöning.

Visst tjänade hon en slant på företaget men främsta vinsten anser Emma är att hon kunde nå ut med sitt namn inom fotobranschen. Hon har fortfarande en del uppdrag.

– Just nu håller jag på med ett jobb till en fotbollsklubb där jag fotograferar spelare.

Hennes nisch är porträttfoto av familjer och barn. Hon plåtar utomhus eftersom hon inte har någon studio.

  • Jenny Allvin