25 aug 2016 06:00

25 aug 2016 14:07

"Det gick bättre än jag trott"

TÖREBODA

Fina naglar är en livsstil för Thilde Andersson, 16, i Töreboda. I sommar har hon erbjudit andra nagelvård.

– En kompis hade jättelånga och fina naglar. Det var så det började. Jag sparade ut mina men fick sedan veta att kompisen hade gjort sina på salong. Nåväl, intresset var väckt, säger Thilde Andersson.

Men nu handlar det inte bara om att få längd på naglarna utan om att vårda dem också. När hon skulle starta sommarföretag var nagelvård för naturliga naglar det givna valet.

– Det var intressant att prova på att driva företag. Kul att göra något annat än ett vanligt sommarjobb. Och det gick mycket bättre än jag hade trott.

– Jag marknadsförde mig genom att prata med folk, men jag delade också ut flygblad och satte upp affischer. Eventuellt fortsätter jag, men mer på hobbynivå då, det beror på vad som hinns med när jag går i skolan, säger Thilde som börjat naturvetenskapsprogrammet i årskurs ett på Västerhöjdsgymnasiet.

– Jag har fått lära mig mycket under den här tiden, om allt från marknadsföring till retorik. Det har varit roligt och nyttigt. Och det här med naglar blir en livsstil. Jag har lärt mig att akta mig för att skada dem i vardagen. Det är väl som vilket intresse som helst. Andra spelar fotboll.

– En kompis hade jättelånga och fina naglar. Det var så det började. Jag sparade ut mina men fick sedan veta att kompisen hade gjort sina på salong. Nåväl, intresset var väckt, säger Thilde Andersson.

Men nu handlar det inte bara om att få längd på naglarna utan om att vårda dem också. När hon skulle starta sommarföretag var nagelvård för naturliga naglar det givna valet.

– Det var intressant att prova på att driva företag. Kul att göra något annat än ett vanligt sommarjobb. Och det gick mycket bättre än jag hade trott.

– Jag marknadsförde mig genom att prata med folk, men jag delade också ut flygblad och satte upp affischer. Eventuellt fortsätter jag, men mer på hobbynivå då, det beror på vad som hinns med när jag går i skolan, säger Thilde som börjat naturvetenskapsprogrammet i årskurs ett på Västerhöjdsgymnasiet.

– Jag har fått lära mig mycket under den här tiden, om allt från marknadsföring till retorik. Det har varit roligt och nyttigt. Och det här med naglar blir en livsstil. Jag har lärt mig att akta mig för att skada dem i vardagen. Det är väl som vilket intresse som helst. Andra spelar fotboll.

  • Jenny Allvin