24 aug 2016 15:45

24 aug 2016 15:45

Får inte hyra med skulder

TÖREBODA: Bostadsbolag nobbar betalningsanmärkning

Törebodabostäder är en av tio kommunala hyresvärdar i region Bohus–Älvsborg–Skaraborg som inte tar in hyresgäster med betalningsanmärkningar.

Allt fler bolag inför nolltolerans mot betalningsanmärkningar. Det visar en granskning som tidningen Hem & Hyra har gjort.

Tio kommunala bolag i distriktet accepterar varken betalningsanmärkningar, skulder hos kronofogden eller hyresskulder hos nya hyresgäster. Sex av dem har dessutom skärpt sin policy sedan Hem & Hyras senaste granskning, år 2012. Ett exempel är Törebodabostäder:

– I takt med att trycket på våra lägenheter ökat tvingas vi sålla hårdare bland dem som står i vår kö. I dag säger vi nej till alla som har betalningsanmärkningar eller skulder, säger bolagets boservicechef Yvonne Persson till Hem & Hyra.

Även Mariehus i Mariestad är noga med att inte ta in hyresgäster med betalningsanmärkningar, visar tidningens undersökning.

Allt fler bolag inför nolltolerans mot betalningsanmärkningar. Det visar en granskning som tidningen Hem & Hyra har gjort.

Tio kommunala bolag i distriktet accepterar varken betalningsanmärkningar, skulder hos kronofogden eller hyresskulder hos nya hyresgäster. Sex av dem har dessutom skärpt sin policy sedan Hem & Hyras senaste granskning, år 2012. Ett exempel är Törebodabostäder:

– I takt med att trycket på våra lägenheter ökat tvingas vi sålla hårdare bland dem som står i vår kö. I dag säger vi nej till alla som har betalningsanmärkningar eller skulder, säger bolagets boservicechef Yvonne Persson till Hem & Hyra.

Även Mariehus i Mariestad är noga med att inte ta in hyresgäster med betalningsanmärkningar, visar tidningens undersökning.

  • Jenny Allvin