11 aug 2016 10:16

11 aug 2016 10:16

Förtegen om grisfarm

TÖREBODA: Ingen anläggning i Töreboda

För snart ett år sedan avslöjade MT att det planerades en stor grisanläggning utanför Töreboda. Men grisbönderna som låg bakom satsningen tittar nu på andra alternativ för en etablering.

I augusti i fjol skrev MT om planerna på en anläggning för 1 800 suggor norr om Töreboda, nära Björkulla. Bakgrunden var att fem grisproducenter i Skaraborg gemensamt ville investera i storskalig smågrisproduktion. Man räknade med tio till tolv heltidsanställda.

När vi vill följa upp ärendet är det dock locket på. Projektledare Johan Ocklind, affärsrådgivare på LRF Konsult, bekräftar bara att det inte blir någon anläggning i Töreboda kommun. Mer än så vill han inte säga i dagsläget av respekt för de involverade i projektet.

I augusti i fjol skrev MT om planerna på en anläggning för 1 800 suggor norr om Töreboda, nära Björkulla. Bakgrunden var att fem grisproducenter i Skaraborg gemensamt ville investera i storskalig smågrisproduktion. Man räknade med tio till tolv heltidsanställda.

När vi vill följa upp ärendet är det dock locket på. Projektledare Johan Ocklind, affärsrådgivare på LRF Konsult, bekräftar bara att det inte blir någon anläggning i Töreboda kommun. Mer än så vill han inte säga i dagsläget av respekt för de involverade i projektet.

  • Jenny Allvin