03 aug 2016 15:00

04 aug 2016 18:27

Glassprov klara i Töreboda

TÖREBODA

Nu finns resultatet från miljö- och byggnadsförvaltningen prover på mjukglass i sommar.

– Det var inte speciellt många prover att ta i Töreboda kommun, bara tre näringsidkare har haft mjukglass i år. För första gången testade vi också slush, en dryck med krossad is. Men det var helt riskfritt, kanske för att det är mycket socker i den, säger Ritva Rådefalk, miljöinspektör.

Tre ställen kollade man mjukglass på och alla proverna var tillfredsställande.

– Problemet annars med mjukglassen är rengöringen av maskinerna. Det kan vara reservdelar i apparaterna som man inte kan rengöra på rätt sätt. Det är viktigt att rengöra rätt och att göra det regelbundet.

Kulglass kontrolleras numera endast på nystartade försäljningsställen, eftersom det inte har varit några större problem med denna typ av glass, berättar Rådefalk.

– Det var inte speciellt många prover att ta i Töreboda kommun, bara tre näringsidkare har haft mjukglass i år. För första gången testade vi också slush, en dryck med krossad is. Men det var helt riskfritt, kanske för att det är mycket socker i den, säger Ritva Rådefalk, miljöinspektör.

Tre ställen kollade man mjukglass på och alla proverna var tillfredsställande.

– Problemet annars med mjukglassen är rengöringen av maskinerna. Det kan vara reservdelar i apparaterna som man inte kan rengöra på rätt sätt. Det är viktigt att rengöra rätt och att göra det regelbundet.

Kulglass kontrolleras numera endast på nystartade försäljningsställen, eftersom det inte har varit några större problem med denna typ av glass, berättar Rådefalk.

  • Jenny Allvin