31 jul 2016 13:17

31 jul 2016 13:50

Skaraborgs truckshow är här för att stanna

BÄLLEFORS: Dubbelt så stort som sist

Utställarna kom från hela landet och lastbilsparaden på Bällefors flygfält lockade uppemot 1 800 besökare.

– Arrangemanget har blivit dubbelt så stort som premiäråret. Det är ingen tvekan om att vi kör nästa år igen, sa Anton Lundberg, en av initiativtagarna till träffen.

Bekvämt tillbakalutad i en campingstol sitter Andreas Norberg från Kumla och äter godisbilar i skuggan av sin välvårdade timmerbil. Han ägnar flera timmar i veckan åt att hålla bilen snygg.

– Den är ju min arbetsplats, mitt kontor. Det blir en livsstil också, säger han.

”Bara en blink”

Även Robin Lundgren från Hova Frakt tycker om att putsa på lacken. Men han klargör att tävlingen om snyggaste bil inte är det viktigaste skälet till att han befinner sig på Bällefors flygfält med sitt fordon.

– Jag har ett stort intresse för lastbilar. Det här är en rolig grej som drar mycket folk. Det putsas på bilar, pratas och festas. Hur bra som helst och väldigt välorganiserat, säger Robin och berättar att han kör för ett mindre företag med fyra lastbilar.

Lika belåten med träffen är Freddy Pettersson, Stockholm.

– Ett klockrent arrangemang på en avskild plats. Man lär känna mycket folk. Vänskapen är stor. Det behövs bara en blick och en blink ute på vägarna. Det är en stark sammanhållning och vi är alla måna om att ha rena och snygga bilar.

Utställningen rymmer många sevärda objekt. Angela Soltun Larssons fordon sticker dock ut i mängden och har också fått en fin placering i mitten.

– Det blev en riktig publikmagnet, konstaterar Anton Lundberg i arrangörsstaben.

Pokalregn

Angela får på lördagseftermiddagen hämta hem priset för Peoples choice. Mängder med pokaler och bilvårdsutrustning delas då ut för allt från bästa varningsljus till kultbilar, bärgare och timmerbilar. Men just besökarnas val är prestigefyllt och Angela får varma applåderar från övriga utställare när hon gör entré på scenen för att få sin pokal.

Stämningen är på topp och man gläds åt kamraternas framgångar. Det är klart fler män än kvinnor bland deltagarna men i timmerbilsklassen dominerar tjejerna. Anna Rognedal från Ed, som får andraplatsen där, beskriver jobbet som roligt och omväxlande.

– Det är nya skogsvägar varje gång.

Skaraborgs truckshow har nu kommit för att stanna. Andra året summeras av arrangörstrion Ronnie Nilsson, Mattias Jinnestål och Anton Lundberg som en ”fantastisk helg”. 140 utställare och 1500–1800 besökare betyder att träffen har fördubblats sedan premiäråret.

– Missa inte 2017, säger Mattias Jinnestål.

Bekvämt tillbakalutad i en campingstol sitter Andreas Norberg från Kumla och äter godisbilar i skuggan av sin välvårdade timmerbil. Han ägnar flera timmar i veckan åt att hålla bilen snygg.

– Den är ju min arbetsplats, mitt kontor. Det blir en livsstil också, säger han.

”Bara en blink”

Även Robin Lundgren från Hova Frakt tycker om att putsa på lacken. Men han klargör att tävlingen om snyggaste bil inte är det viktigaste skälet till att han befinner sig på Bällefors flygfält med sitt fordon.

– Jag har ett stort intresse för lastbilar. Det här är en rolig grej som drar mycket folk. Det putsas på bilar, pratas och festas. Hur bra som helst och väldigt välorganiserat, säger Robin och berättar att han kör för ett mindre företag med fyra lastbilar.

Lika belåten med träffen är Freddy Pettersson, Stockholm.

– Ett klockrent arrangemang på en avskild plats. Man lär känna mycket folk. Vänskapen är stor. Det behövs bara en blick och en blink ute på vägarna. Det är en stark sammanhållning och vi är alla måna om att ha rena och snygga bilar.

Utställningen rymmer många sevärda objekt. Angela Soltun Larssons fordon sticker dock ut i mängden och har också fått en fin placering i mitten.

– Det blev en riktig publikmagnet, konstaterar Anton Lundberg i arrangörsstaben.

Pokalregn

Angela får på lördagseftermiddagen hämta hem priset för Peoples choice. Mängder med pokaler och bilvårdsutrustning delas då ut för allt från bästa varningsljus till kultbilar, bärgare och timmerbilar. Men just besökarnas val är prestigefyllt och Angela får varma applåderar från övriga utställare när hon gör entré på scenen för att få sin pokal.

Stämningen är på topp och man gläds åt kamraternas framgångar. Det är klart fler män än kvinnor bland deltagarna men i timmerbilsklassen dominerar tjejerna. Anna Rognedal från Ed, som får andraplatsen där, beskriver jobbet som roligt och omväxlande.

– Det är nya skogsvägar varje gång.

Skaraborgs truckshow har nu kommit för att stanna. Andra året summeras av arrangörstrion Ronnie Nilsson, Mattias Jinnestål och Anton Lundberg som en ”fantastisk helg”. 140 utställare och 1500–1800 besökare betyder att träffen har fördubblats sedan premiäråret.

– Missa inte 2017, säger Mattias Jinnestål.

  • Jenny Allvin