2016-07-20 06:00

2016-07-20 06:00

Slår inte av på tempot

ÄLGARÅS: Tempokungen Per Markusson

Enligt honom själv var ingen vidare spurtare som avgjorde tävlingar längs målrakan. Trots det finns hundratals medaljer i vitrinskåpet i bostaden i Älgarås. Hans grova lårmuskler trivdes bäst i branta motlut och kom till sin rätta i distanser upp till 50 kilometer. Bästa minnet är tempoloppet i Arvika där han som yngre oldboys cyklade snabbare än elitklassen.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

Denna artikel är en del av vårt plusmärkta innehåll, exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till lokaljournalistik när, var och hur du vill. Läs allt för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: mariestadstidningen.se, sla.se, nwt.se och vf.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto