15 jul 2016 10:43

15 jul 2016 10:44

"Järnrörsdomen" överklagas till hovrätten

TING

I slutet av juni dömdes en 41-årig man från Töreboda kommun till fem månaders fängelse, bland annat för en misshandel av en 46-årig bekant i Älgarås under mars månad.

Det ska ha blivit bråk om pengar och meningsutbytet gick överstyr. 46-åringen fick ett hårt slag mot huvudet (åklagaren tror att det var ett järnrör), vilket medförde en bred sårskada och mannen fick uppsöka sjukhus.

Den 41-årige mannen, som förekommer under 37 avsnitt i belastningsregistret, dömdes för totalt fem brott; misshandel, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen har nu överklagat domen till Göta hovrätt och vill att han frias från misshandeln och brott mot knivlagen. 41-åringen yrkar att påföljden inte blir fängelse – i andra hand att fängelsestraffet kortas.

 

Det ska ha blivit bråk om pengar och meningsutbytet gick överstyr. 46-åringen fick ett hårt slag mot huvudet (åklagaren tror att det var ett järnrör), vilket medförde en bred sårskada och mannen fick uppsöka sjukhus.

Den 41-årige mannen, som förekommer under 37 avsnitt i belastningsregistret, dömdes för totalt fem brott; misshandel, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen har nu överklagat domen till Göta hovrätt och vill att han frias från misshandeln och brott mot knivlagen. 41-åringen yrkar att påföljden inte blir fängelse – i andra hand att fängelsestraffet kortas.

 

  • Per Warvlin