22 jun 2016 18:00

22 jun 2016 18:00

Oj – här var det rena tivolit

TÖREBODA: Hoppborgar och gycklare

Mitt ute på landsbygden har ett nöjesfält poppat upp.
– Vi kommer att hålla öppet då och då när vädret tillåter, säger Håkan Andersson, mannen bakom Hagaland.

Musiken från högtalarna ackompanjeras av ljudet från de stora fläktarna som fyller hoppborgarna med luft. Två gycklare gör sig redo för show. Ett par minigrisar kikar intresserat på allt folk som travar förbi ladugården. Det är ingen vanlig dag minsann.

– Det tog en halv dag att sätta upp grejerna och vi var sex personer. Då hade vi ändå förberett mycket innan, berättar Håkan Andersson medan han fyller upp en strut med popcorn till besökare.

– Idéer har man ju men utan all hjälp från familj, släkt och vänner hade detta inte varit möjligt.

Det är ett färggrant och festligt landskap som har skapats. Barnen roas av en man i röd hummerdräkt. Håkan Andersson tycker att ”hummern” ska demonstrera rutschkanan i en tolv meter hög attraktion. Men ”hummern” är höjdrädd och får klättra ner igen. Barnen Viktor Johansson och Elliot Andersson är modigare och kastar sig ut.

Knaster och Knas från Mariestad bjuder senare på en glad föreställning med trolleri och jonglering. Efter några timmar med galna upptåg på Hagaland är det dags att återgå till den vanliga vardagslunken igen på gården.

– Vi hoppas kunna ha öppet redan den 3 eller 10 juli igen beroende på vädret, säger Håkan Andersson.

Musiken från högtalarna ackompanjeras av ljudet från de stora fläktarna som fyller hoppborgarna med luft. Två gycklare gör sig redo för show. Ett par minigrisar kikar intresserat på allt folk som travar förbi ladugården. Det är ingen vanlig dag minsann.

– Det tog en halv dag att sätta upp grejerna och vi var sex personer. Då hade vi ändå förberett mycket innan, berättar Håkan Andersson medan han fyller upp en strut med popcorn till besökare.

– Idéer har man ju men utan all hjälp från familj, släkt och vänner hade detta inte varit möjligt.

Det är ett färggrant och festligt landskap som har skapats. Barnen roas av en man i röd hummerdräkt. Håkan Andersson tycker att ”hummern” ska demonstrera rutschkanan i en tolv meter hög attraktion. Men ”hummern” är höjdrädd och får klättra ner igen. Barnen Viktor Johansson och Elliot Andersson är modigare och kastar sig ut.

Knaster och Knas från Mariestad bjuder senare på en glad föreställning med trolleri och jonglering. Efter några timmar med galna upptåg på Hagaland är det dags att återgå till den vanliga vardagslunken igen på gården.

– Vi hoppas kunna ha öppet redan den 3 eller 10 juli igen beroende på vädret, säger Håkan Andersson.

  • Jenny Allvin