17 jun 2016 13:01

17 jun 2016 13:01

Frun blev slagen – domen fastställd

TING

En 55-årig man från Töreboda dömdes i våras till sex månaders fängelse för misshandel.

Mannen misshandlade sin fru vid två tillfällen i deras gemensamma bostad i Hova. I mars slog han frun med en öppen hand mot ansiktet och i april slogs hon i ansiktet och bröstet med flera knytnävsslag.

Mannen överklagade domen till Göta hovrätt. Han ansåg att brottet skulle bedömas som ringa och yrkade samtidigt på ett kortare fängelsestraff. En enig hovrätt fastställde dock tingsrättens dom och mannen ska fortsatt förvaras i häktet fram till att fängelsestraffet verkställs.

Mannen misshandlade sin fru vid två tillfällen i deras gemensamma bostad i Hova. I mars slog han frun med en öppen hand mot ansiktet och i april slogs hon i ansiktet och bröstet med flera knytnävsslag.

Mannen överklagade domen till Göta hovrätt. Han ansåg att brottet skulle bedömas som ringa och yrkade samtidigt på ett kortare fängelsestraff. En enig hovrätt fastställde dock tingsrättens dom och mannen ska fortsatt förvaras i häktet fram till att fängelsestraffet verkställs.