09 jun 2016 16:22

09 jun 2016 16:22

48-åring släpptes på fri fot

TING: Dömd till tre månaders fängelse

En 48-årig Törebodabo dömdes i tingsrätten till tre månaders fängelse, men släpptes sedan ut från häktet och är nu på fri fot.
– Ett märkligt beslut, säger Jonnie Hägg, polis i Mariestad.

48-åringen, som är en av de mest kriminellt aktiva i Skaraborg, dömdes för olaga hot, snatteri, övergrepp i rättssak, stöld och egenmäktigt förfarande.

Brotten han åtalats för utfördes mellan 19 och 22 april i Töreboda och Mariestad. Han häktades den 25 april 2016. Trots att han nu dömdes till tre månaders fängelse har han släppts på fri fot. Aktuella brott har dessutom skett under prövotid för villkorligt medgiven frihet.

Tingsrätten menar att det visserligen föreligger fortfarande en återfallsrisk, men rätten bedömer att det inte är en proportionerlig åtgärd att hålla 48-åringen fortsatt häktad till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft.

– Jag tycker han borde ha hållits inlåst tills domen vunnit laga kraft. Han är den mest brottsaktive individ jag stött på under mina 30 år som polis. Nu är han ute bland allmänheten igen och ställer till förtret för vanliga människor, säger Jonnie Hägg vid Mariestadspolisen.

48-åringen, som är en av de mest kriminellt aktiva i Skaraborg, dömdes för olaga hot, snatteri, övergrepp i rättssak, stöld och egenmäktigt förfarande.

Brotten han åtalats för utfördes mellan 19 och 22 april i Töreboda och Mariestad. Han häktades den 25 april 2016. Trots att han nu dömdes till tre månaders fängelse har han släppts på fri fot. Aktuella brott har dessutom skett under prövotid för villkorligt medgiven frihet.

Tingsrätten menar att det visserligen föreligger fortfarande en återfallsrisk, men rätten bedömer att det inte är en proportionerlig åtgärd att hålla 48-åringen fortsatt häktad till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft.

– Jag tycker han borde ha hållits inlåst tills domen vunnit laga kraft. Han är den mest brottsaktive individ jag stött på under mina 30 år som polis. Nu är han ute bland allmänheten igen och ställer till förtret för vanliga människor, säger Jonnie Hägg vid Mariestadspolisen.