01 jun 2016 12:34

01 jun 2016 12:34

Vem får pris i Töreboda?

TÖREBODA: Unga företagare uppmärksammas

Vilka tilldelas Unga Landsbygdspriset i väst 2016? Klart är att en av vinnarna finns i Töreboda kommun.

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd har utsett årets två vinnare av Unga Landsbygdspriset i väst. Vinnarna offentliggörs vid två prisutdelningar under högtidliga former på nationaldagen.

Det innebär att två unga företagare i Västra Götaland får 25 000 kronor vardera. En av de uppmärksammade finns alltså i Töreboda kommun, där Ulf Eriksson, förste vice ordförande i nämnden sköter utdelningen på torget. Parallellt sker en ceremoni i Munkedal.

Mindre kommun

Regionen är mycket förtegen kring priset. De vill inte offentliggöra vilka som vunnit förrän den 6 juni.

Kriterierna för landsbygdspriset är att mottagarna ska vara 15-30 år och på ett framgångsrikt sätt ha startat eller drivit företag. Den huvudsakliga omsättningen ska vara på landsbygden eller i tätort med högst 10 000 invånare. Det kan handla om traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher. Priset värdesätter bland annat nyskapande och drivkraft, ekonomisk framgång, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen.

Många nominerade

Totalt har det kommit in 30 giltiga nomineringar med en stor geografisk spridning i Västra Götaland, jämn könsfördelning och stor variation av branscher och affärsområden.

Priset delas ut för andra året i rad och har instiftats för att bidra till att mobilisera och synliggöra ungt företagande och stimulera ny kreativitet på landsbygden. Landsbygdsdefinitionen innefattar i praktiken hela Västra Götaland förutom de 20 största tätorterna.

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd har utsett årets två vinnare av Unga Landsbygdspriset i väst. Vinnarna offentliggörs vid två prisutdelningar under högtidliga former på nationaldagen.

Det innebär att två unga företagare i Västra Götaland får 25 000 kronor vardera. En av de uppmärksammade finns alltså i Töreboda kommun, där Ulf Eriksson, förste vice ordförande i nämnden sköter utdelningen på torget. Parallellt sker en ceremoni i Munkedal.

Mindre kommun

Regionen är mycket förtegen kring priset. De vill inte offentliggöra vilka som vunnit förrän den 6 juni.

Kriterierna för landsbygdspriset är att mottagarna ska vara 15-30 år och på ett framgångsrikt sätt ha startat eller drivit företag. Den huvudsakliga omsättningen ska vara på landsbygden eller i tätort med högst 10 000 invånare. Det kan handla om traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher. Priset värdesätter bland annat nyskapande och drivkraft, ekonomisk framgång, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen.

Många nominerade

Totalt har det kommit in 30 giltiga nomineringar med en stor geografisk spridning i Västra Götaland, jämn könsfördelning och stor variation av branscher och affärsområden.

Priset delas ut för andra året i rad och har instiftats för att bidra till att mobilisera och synliggöra ungt företagande och stimulera ny kreativitet på landsbygden. Landsbygdsdefinitionen innefattar i praktiken hela Västra Götaland förutom de 20 största tätorterna.

  • Jenny Allvin