31 maj 2016 09:38

31 maj 2016 12:54

Förrymda kvigor i tågkrock

MOHOLM: Olycka på Västra stambanan

(UPPDATERAD) Flera kvigor kom ut från en beteshage i Moholm på tisdagen och två blev påkörda av ett tåg på Västra stambanan. Räddningstjänsten och djurägaren arbetade tillsammans för att söka efter djuren.

Det var vid niotiden på tisdagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades till olyckan på Västra stambanan. En kviga avled direkt i samband med kollisionen, en fick avlivas. En tredje kunde fångas in oskadd, den hade tagit ett rejält skutt upp ur Tidanån och klarat sig. Den fördes sedan med djurkärra till gården.

Samtidigt pågick sökandet i ån efter fler djur som kommit ut från beteshagen. Moholms brandvärn och brandmän från Mariestadskåren deltog. Vid elvatiden rapporterade lantbrukaren till MT att samtliga nötdjur hade hittats.

– Det var sex djur totalt som kom ut och alla utom två klarade sig, säger inre brandbefäl vid räddningstjänsten.

– De har gått på bete ett tag. Något måste ha skrämt dem, säger djurägaren om rymningen.

Tåget, som stannades och kontrollerades, hade vid 10-tiden lämnat olycksplatsen.

Det var vid niotiden på tisdagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades till olyckan på Västra stambanan. En kviga avled direkt i samband med kollisionen, en fick avlivas. En tredje kunde fångas in oskadd, den hade tagit ett rejält skutt upp ur Tidanån och klarat sig. Den fördes sedan med djurkärra till gården.

Samtidigt pågick sökandet i ån efter fler djur som kommit ut från beteshagen. Moholms brandvärn och brandmän från Mariestadskåren deltog. Vid elvatiden rapporterade lantbrukaren till MT att samtliga nötdjur hade hittats.

– Det var sex djur totalt som kom ut och alla utom två klarade sig, säger inre brandbefäl vid räddningstjänsten.

– De har gått på bete ett tag. Något måste ha skrämt dem, säger djurägaren om rymningen.

Tåget, som stannades och kontrollerades, hade vid 10-tiden lämnat olycksplatsen.

  • Jenny Allvin