25 maj 2016 15:19

25 maj 2016 15:19

Sagolikt med kulturskolan

TÖREBODA: Välkommen till Underlandet

Hela våren har dansgrupperna på kulturskolan övat på avslutningsshowen. Och resultatet blev sagolikt – publiken välkomnades till Underlandet.

Korridoren var pyntad och kortleksarmén stod i givakt vid insläppet när kulturskolans danselever hade sin avslutning.

Danslärare Hanna Skagerstam berättar att det var en av elevgrupperna som kom med förslaget om ”Alice i Underlandet” som tema. Att de sedan fick klartecken om att få professionell hjälp med ljuset av Peter Gustafsson innebar ett stort lyft för showen.

– Det blir en helt annan stämning och känsla med bra ljud och ljus. Det är något annat än att bara stå i strålkastarljuset i en vanlig idrottshall. Nu hade de en scen att förhålla sig till, säger Hanna som själv skötte ljudet.

Att avslutningen hölls i idrottshallen berodde på att utrymmet i teatern inte räcker till för så många på publikplats. Det blev nästan fullsatt på läktarna i tisdags kväll. En rad olika dansstilar presenterades, allt från hiphop till jazz.

Marschlåt med trumelev

Elever från fyra år upp till gymnasiet medverkade. Och efteråt är Hanna Skagerstam glad och stolt över dem.

– Det gick jättebra.

Flera av karaktärerna i boken från 1865, av den brittiske författaren Lewis Carroll, fanns med. ”Alice i Underlandet” handlar om sjuåriga Alice som har långtråkigt tills en vit kanin dyker upp. Det är början på ett stort äventyr.

Nämnas ska att Hannes Esplund – trumelever på musikskolan – spelade en marschlåt iklädd sin tjusiga musikkårkostym. Kortleksarmén tågade in på scenen bakom honom i det numret.

Korridoren var pyntad och kortleksarmén stod i givakt vid insläppet när kulturskolans danselever hade sin avslutning.

Danslärare Hanna Skagerstam berättar att det var en av elevgrupperna som kom med förslaget om ”Alice i Underlandet” som tema. Att de sedan fick klartecken om att få professionell hjälp med ljuset av Peter Gustafsson innebar ett stort lyft för showen.

– Det blir en helt annan stämning och känsla med bra ljud och ljus. Det är något annat än att bara stå i strålkastarljuset i en vanlig idrottshall. Nu hade de en scen att förhålla sig till, säger Hanna som själv skötte ljudet.

Att avslutningen hölls i idrottshallen berodde på att utrymmet i teatern inte räcker till för så många på publikplats. Det blev nästan fullsatt på läktarna i tisdags kväll. En rad olika dansstilar presenterades, allt från hiphop till jazz.

Marschlåt med trumelev

Elever från fyra år upp till gymnasiet medverkade. Och efteråt är Hanna Skagerstam glad och stolt över dem.

– Det gick jättebra.

Flera av karaktärerna i boken från 1865, av den brittiske författaren Lewis Carroll, fanns med. ”Alice i Underlandet” handlar om sjuåriga Alice som har långtråkigt tills en vit kanin dyker upp. Det är början på ett stort äventyr.

Nämnas ska att Hannes Esplund – trumelever på musikskolan – spelade en marschlåt iklädd sin tjusiga musikkårkostym. Kortleksarmén tågade in på scenen bakom honom i det numret.

  • Jenny Allvin