24 maj 2016 12:56

24 maj 2016 12:56

Ammoniakläckage – butik fick stänga

TÖREBODA: Brandkåren på utryckning – för kylskåp

En butik på Norra Torggatan fick tillfälligt stänga på tisdagen vid lunch. Detta på grund av ett läckande kylskåp.

Hyresvärden Törebodabostäder och brandmän från Töreboda brandkår var på plats under pådraget för det läckande kylskåpet. Enligt bostadsbolaget handlade det om en äldre kyl som läckte ammoniak.

Räddningstjänsten hade läget under kontroll, ingen person kom till skada vid läckaget. Men det krävdes skyddsutrustning med masker för de brandmän som skulle hantera det trasiga kylskåpet inne i lokalerna.

Händelsen rubriceras av räddningstjänsten som ”utsläpp farligt ämne, gas i byggnad”.

– Det är inte så mycket gas i ett sådant lite mindre kylskåp. Om det är möjligt bär vi ute det annars får det stå kvar tills läckaget är över och så vädrar man. Gasen är giftig så det är därför vi har andningsskydd. Det ser mer dramatiskt ut än det är, säger inre brandbefäl Göran Sandström vid räddningstjänsten.

Hyresvärden Törebodabostäder och brandmän från Töreboda brandkår var på plats under pådraget för det läckande kylskåpet. Enligt bostadsbolaget handlade det om en äldre kyl som läckte ammoniak.

Räddningstjänsten hade läget under kontroll, ingen person kom till skada vid läckaget. Men det krävdes skyddsutrustning med masker för de brandmän som skulle hantera det trasiga kylskåpet inne i lokalerna.

Händelsen rubriceras av räddningstjänsten som ”utsläpp farligt ämne, gas i byggnad”.

– Det är inte så mycket gas i ett sådant lite mindre kylskåp. Om det är möjligt bär vi ute det annars får det stå kvar tills läckaget är över och så vädrar man. Gasen är giftig så det är därför vi har andningsskydd. Det ser mer dramatiskt ut än det är, säger inre brandbefäl Göran Sandström vid räddningstjänsten.

  • Jenny Allvin