20 maj 2016 06:00

20 maj 2016 06:00

Lokalredaktör visar film från drömresa

Hallå där...

Owe E Hermansson, lokalredaktör på MT, visar på söndag filmen ”Route 66” i Älgarås servicehus.

Var det din drömresa?

– Ja, sedan många år. Vi var några kompisar som snackade om det här redan på 1970-talet. Och när ”Packat och klart” långt senare visade ett par inslag om Route 66 väcktes intresset igen, jag spelade in programmen. Så ja – det har varit en dröm.

Motsvarade din resa förväntningarna?

– Jag kan definitivt tänka mig att åka samma rutt en gång till. Fast just nu finns det andra vägar i USA som lockar. Men visst finns det platser utmed Route 66 som jag gärna skulle vilja återkomma tid och lägga lite mer tid på.

Filmade du allt?

– Det hade nog inte gått men jag har fem–sex timmars material. Och det kommer inte bara att handla om Route 66, det blir även från Kalifornien och U.S. Route 1 och så avstickarna. Platser som Monument Valley, Las Vegas och Grand Canyon ligger ju inte utmed Route 66 men är väl värda ett besök när man är faggorna.

Hur är intresset inför filmvisningen?

– Den som det visste. Men en sak är säker, Route 66 är ett starkt varumärke, jag får många kommentarer.

Kommer filmen att visas vid fler tillfällen?

– Varför inte men det beror på intresset.

Vad blir nästa resa (och film)?

– Jag har varje sommarsemester de senaste åren åkt, åtminstone några dagar, i gårdsmålaren O. Olsson fotspår. Ett fascinerande liv. Han levde som en luffare i närmare 40 år, började i Hälsingland 1894 och slutade sin karriär här i norra Skaraborg 1930. Det har blivit många spännande möten under tiden jag gått i hans fotspår.

Var det din drömresa?

– Ja, sedan många år. Vi var några kompisar som snackade om det här redan på 1970-talet. Och när ”Packat och klart” långt senare visade ett par inslag om Route 66 väcktes intresset igen, jag spelade in programmen. Så ja – det har varit en dröm.

Motsvarade din resa förväntningarna?

– Jag kan definitivt tänka mig att åka samma rutt en gång till. Fast just nu finns det andra vägar i USA som lockar. Men visst finns det platser utmed Route 66 som jag gärna skulle vilja återkomma tid och lägga lite mer tid på.

Filmade du allt?

– Det hade nog inte gått men jag har fem–sex timmars material. Och det kommer inte bara att handla om Route 66, det blir även från Kalifornien och U.S. Route 1 och så avstickarna. Platser som Monument Valley, Las Vegas och Grand Canyon ligger ju inte utmed Route 66 men är väl värda ett besök när man är faggorna.

Hur är intresset inför filmvisningen?

– Den som det visste. Men en sak är säker, Route 66 är ett starkt varumärke, jag får många kommentarer.

Kommer filmen att visas vid fler tillfällen?

– Varför inte men det beror på intresset.

Vad blir nästa resa (och film)?

– Jag har varje sommarsemester de senaste åren åkt, åtminstone några dagar, i gårdsmålaren O. Olsson fotspår. Ett fascinerande liv. Han levde som en luffare i närmare 40 år, började i Hälsingland 1894 och slutade sin karriär här i norra Skaraborg 1930. Det har blivit många spännande möten under tiden jag gått i hans fotspår.

  • Jenny Allvin