17 maj 2016 09:25

18 maj 2016 15:52

Gris på rymmen i Töreboda

TÖREBODA: Sågs vid pizzeria

Minigrisen Mr Bacon är på rymmen i centrala Töreboda och sågs senast vid en pizzeria. Men sedan tar spåren slut.
– Vi har letat dag och natt, säger en förtvivlad matte – Therese Hagert.

I lördags åkte Therese Hagerts man och far ner till Malmötrakten för att förverkliga Therese dröm om en egen minigris. Mr Bacon hade levt i flock ute på landet men fick nu flytta till Töreboda och bli sällskapsdjur i lägenhet.

– Han verkade ändå vara glad, hade god aptit och åt gärna mackor, berättar Therese som lät grisen gå på den inhägnade baksidan. Men så kom han av misstag ut på framsidan i söndags kväll och sedan dess är han borta.

– Han är tio månader gammal och är inte van vid massa folk och bilar. Han är säkert väldigt rädd nu. Vi har letat dag och natt, säger matte.

Grisen, som väger knappt tio kilo bara, rymde från Syrengatan. Törebodabor har sett honom vid en pizzeria i centrum och på torget.

– Man fäster sig fort. Han var lite blyg men lugnade sig när man tog upp honom i famnen. Han blev rumsren inne på en gång också.

Therese har informerat polisen som tar emot tips liksom Therese själv.

– Vi har lagt ut grisfoder på de platser där han varit synlig. Polisen har så klart inte tid att åka och leta efter en gris i Töreboda men de skulle hålla koll om de ändå åker här. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

I lördags åkte Therese Hagerts man och far ner till Malmötrakten för att förverkliga Therese dröm om en egen minigris. Mr Bacon hade levt i flock ute på landet men fick nu flytta till Töreboda och bli sällskapsdjur i lägenhet.

– Han verkade ändå vara glad, hade god aptit och åt gärna mackor, berättar Therese som lät grisen gå på den inhägnade baksidan. Men så kom han av misstag ut på framsidan i söndags kväll och sedan dess är han borta.

– Han är tio månader gammal och är inte van vid massa folk och bilar. Han är säkert väldigt rädd nu. Vi har letat dag och natt, säger matte.

Grisen, som väger knappt tio kilo bara, rymde från Syrengatan. Törebodabor har sett honom vid en pizzeria i centrum och på torget.

– Man fäster sig fort. Han var lite blyg men lugnade sig när man tog upp honom i famnen. Han blev rumsren inne på en gång också.

Therese har informerat polisen som tar emot tips liksom Therese själv.

– Vi har lagt ut grisfoder på de platser där han varit synlig. Polisen har så klart inte tid att åka och leta efter en gris i Töreboda men de skulle hålla koll om de ändå åker här. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

  • Jenny Allvin