12 maj 2016 06:00

12 maj 2016 06:00

Kortfilm på gång om Töreboda

TÖREBODA: Kommunen i filmprojekt

Töreboda kommun har flera intressanta historiska uppslag som lämpar sig väl för filmatisering. Den bedömningen gör ett filmbolag som föreslår ett samarbete kring ett kortfilmsprojekt.

Kommunstyrelsen har sagt ja till 20 000 kronor till filmprojektet. För detta får Töreboda kommun en kortfilm där den lokala historien lyfts fram.

Företaget Affekt Film med bas i Trollhättan vill göra filmen i samarbete med kommunen och ortsbefolkningen.

Visas på bio

Tanken är att alla filmer från medverkande Skaraborgskommuner ska visas tillsammans på olika biografer, men de kommer även att distribueras enskilt. Hittills har åtta kommuner nappat, däribland Mariestad.

”Vi uppmuntrar till att ta in invånarnas förslag på lokala historier”, skriver filmbolaget i ett mejl till kommunen. Huvudrollsskådespelare är Niklas Falk och Ylva Lööf som också medverkar i företagets kommande långfilm om Lasse i Berget.

Kommunstyrelsen har sagt ja till 20 000 kronor till filmprojektet. För detta får Töreboda kommun en kortfilm där den lokala historien lyfts fram.

Företaget Affekt Film med bas i Trollhättan vill göra filmen i samarbete med kommunen och ortsbefolkningen.

Visas på bio

Tanken är att alla filmer från medverkande Skaraborgskommuner ska visas tillsammans på olika biografer, men de kommer även att distribueras enskilt. Hittills har åtta kommuner nappat, däribland Mariestad.

”Vi uppmuntrar till att ta in invånarnas förslag på lokala historier”, skriver filmbolaget i ett mejl till kommunen. Huvudrollsskådespelare är Niklas Falk och Ylva Lööf som också medverkar i företagets kommande långfilm om Lasse i Berget.

  • Jenny Allvin