07 maj 2016 11:50

07 maj 2016 11:50

Demonstrerade för fred

TÖREBODA: Demonstration för fred

Många slöt upp när Amgad Alzab på fredagskvällen ordnade en demonstration mot våldet i Syrien. Bland annat arrangerades en teater på torget i Töreboda.

Demonstration Save Aleppo, till stöd för befolkningen i det krigshärjade Aleppo och för fred i Syrien, genomfördes i Töreboda under fredagskvällen. Det var sånger, dans och en teaterföreställning mitt på torget.

Tal hölls på svenska och arabiska, mot det urskillningslösa våldet och krigsförbrytelser mot civila.

Bakom demonstrationen stod Amgad Alzab, alltså helt och hållet ett privat initiativ. Sedan slöt Röda Korset upp liksom nätverken Tillsammans för Töreboda, Tillsammans för Mariestad, Tillsammans för Tidaholm och Arabiska föreningen.

Demonstration Save Aleppo, till stöd för befolkningen i det krigshärjade Aleppo och för fred i Syrien, genomfördes i Töreboda under fredagskvällen. Det var sånger, dans och en teaterföreställning mitt på torget.

Tal hölls på svenska och arabiska, mot det urskillningslösa våldet och krigsförbrytelser mot civila.

Bakom demonstrationen stod Amgad Alzab, alltså helt och hållet ett privat initiativ. Sedan slöt Röda Korset upp liksom nätverken Tillsammans för Töreboda, Tillsammans för Mariestad, Tillsammans för Tidaholm och Arabiska föreningen.

  • Jenny Allvin