07 maj 2016 17:00

07 maj 2016 17:00

200 bilar på premiärutställningen

TÖREBODA: Vilken familjefest på Töreshov

– Helt fantastiskt. Nu blir det här en tradition!
Arne Gustafsson, ordförande i Vadsbo Cruisers, kunde inte vara annat än nöjd med premiärutställningen på Töreshov.

Vilken familjefest raggarna ordnade. Och vädrets makter var på Vadsbo Cruisers sida när den kanske finaste vårdagen hittills sammanföll med deras bilutställning och scenprogram.

– Vi hade hoppats fylla halva planen med bilar men det blev ju med råge. Vi har cirka 200 fordon här, sa Arne Gustafsson och tittade ut över glänsande lack och blänkande krom (visserligen fanns en och annan opolerad skönhet där också).

– För föreningen och Töreboda har detta stor betydelse. Det känns otroligt bra i dag, andra klubbar kommer och gratulerar oss, fortsatte Arne Gustafsson, som sedan fick ta beslut om att inhandla mer dricka för all läsk tog slut efter ett par timmar i solgasset.

Kön till hamburgare och korv ringlade lång. Det var även marknadsstånd, ansiktsmålning och ponnyridning. På scenen underhöll Fägre Våga sjunga-kör och Jimmy Bölja kompad av ”Pianisten”. Konferencier Peter Larsson var i högform.

Lucas Karlsson och Juni Björklund lekte, åt sockervadd och köpte ballonger. De var inte förbjudna att busa i finbilen – en glittrig lila Impala 1969.

Extra glada utställare var Bjarne Jansson och Camilla Ekvall från Fägre. Deras pärla från 1958 med matchande husvagn från 1964 vann publikens röster i tävlingen och fick därmed leda kortegen till torget.

Här är samtliga vinnare på Töreshov:

Gert Löfqvist, Töreboda, egentillverkad motorcykel vann mc-klassen.

Pris för bästa amerikanska bilar gick till 1) Jakob Gustavsson, Moholm med Pontiac GTO 1968 2) Anders Persson, Laxå med Oldsmobile Super 88 1958 3) Joakim ”Gula” Andersson, Mariestad med Oldsmobile 98 1958. Pris för bästa europeiska bil fick David Robertsson, Mariestad med sin Amazon kombi 1968.

Arne Gustafsson lovade att arrangemanget ska bli en tradition.

Så överröstade mullrande motorer alla andra ljud på Töreshov. Stämningen var på topp när bilarna rullade mot centrum.

Vilken familjefest raggarna ordnade. Och vädrets makter var på Vadsbo Cruisers sida när den kanske finaste vårdagen hittills sammanföll med deras bilutställning och scenprogram.

– Vi hade hoppats fylla halva planen med bilar men det blev ju med råge. Vi har cirka 200 fordon här, sa Arne Gustafsson och tittade ut över glänsande lack och blänkande krom (visserligen fanns en och annan opolerad skönhet där också).

– För föreningen och Töreboda har detta stor betydelse. Det känns otroligt bra i dag, andra klubbar kommer och gratulerar oss, fortsatte Arne Gustafsson, som sedan fick ta beslut om att inhandla mer dricka för all läsk tog slut efter ett par timmar i solgasset.

Kön till hamburgare och korv ringlade lång. Det var även marknadsstånd, ansiktsmålning och ponnyridning. På scenen underhöll Fägre Våga sjunga-kör och Jimmy Bölja kompad av ”Pianisten”. Konferencier Peter Larsson var i högform.

Lucas Karlsson och Juni Björklund lekte, åt sockervadd och köpte ballonger. De var inte förbjudna att busa i finbilen – en glittrig lila Impala 1969.

Extra glada utställare var Bjarne Jansson och Camilla Ekvall från Fägre. Deras pärla från 1958 med matchande husvagn från 1964 vann publikens röster i tävlingen och fick därmed leda kortegen till torget.

Här är samtliga vinnare på Töreshov:

Gert Löfqvist, Töreboda, egentillverkad motorcykel vann mc-klassen.

Pris för bästa amerikanska bilar gick till 1) Jakob Gustavsson, Moholm med Pontiac GTO 1968 2) Anders Persson, Laxå med Oldsmobile Super 88 1958 3) Joakim ”Gula” Andersson, Mariestad med Oldsmobile 98 1958. Pris för bästa europeiska bil fick David Robertsson, Mariestad med sin Amazon kombi 1968.

Arne Gustafsson lovade att arrangemanget ska bli en tradition.

Så överröstade mullrande motorer alla andra ljud på Töreshov. Stämningen var på topp när bilarna rullade mot centrum.

  • Jenny Allvin