01 maj 2016 16:37

01 maj 2016 16:37

Ett lyft för valborg i Gastorp

GASTORP: Nytt upplägg lockade fler

– Vi har lyft vårt firande till en högre nivå, mycket tack vare samarbetet med kommunen.
Missionsförsamlingens ordförande Johnny Fransson gladdes åt ett välbesökt evenemang i Sommarhemmet, Gastorp.

Folk kom gående, cyklande och med bil till valborgsfirandet i det naturskönt belägna Sommarhemmet. Det var lite gråruggigt men det fanns en värmande brasa inne i byggnaden och på verandan serverades falafel och varmkorv.

Magnus Johansson, som skötte korvförsäljningen, konstaterade inledningsvis att korv med bröd hade ett litet försprång över den kryddoftande rätten som Mohammad Rida och Wassen Abdul lockade med.

Johnny Fransson berättade att årets vårtalare – just Wassen Abdul – rekryterades från kommunens mottagningsenhet för nyanlända.

– Vi är med i en samverkansgrupp, ett civilt nätverk, som mottagningsenheten har och idén till årets vårtalare kom upp där. Så kvällens firande är ett resultat av ett gott samarbete. Det är mer folk än vanligt här och en härlig blandning, sa ordföranden.

– Våren för mig är förändringar och nya glada färger. Fåglar kommer hem igen efter en lång resa, gräsmattan är grön och det är många vackra blommor, sa Wassen i sitt tal om integration med kärlek i vårens tid.

Hon konstaterade att även integration för med sig förändringar och färger. Och hon avslöjade att hon som ny i Sverige gjorde bort sig många gånger.

”Ta min hand”

– Men jag lovar dig; om du tar min hand mjukt med ett leende och sympati och lär mig hur jag bör göra då kommer du se min utveckling i livets gång och du kommer att få min tacksamhet och kärlek resten av livet, sa hon.

På gräsplanen spelade barnen boll. Det fanns en fiskdamm och en populär gunga. Körerna sjöng glada sånger och slutligen så tände Johannes Olofsson, John Frändberg och Josef Hellström brasan.

Pastor Erik Hallåsen höll ihop programmet och bjöd också på ett tal.

När det började skymma och elden sprakade för fullt kunde Magnus Johansson meddela att läget mellan falafel och varmkorv nu var mycket jämnt. Och sorlet vid Sommarhemmet var nästan öronbedövande.

Enligt flera av eldsjälarna inom missionsförsamlingen har valborgsfirandet i Gastorp varit lite på nedgång efter många år med lyckade arrangemang – årets upplägg blev ett lyft. Visst har också vädret betydelse. Det behövdes inga paraplyer den här lördagskvällen.

Folk kom gående, cyklande och med bil till valborgsfirandet i det naturskönt belägna Sommarhemmet. Det var lite gråruggigt men det fanns en värmande brasa inne i byggnaden och på verandan serverades falafel och varmkorv.

Magnus Johansson, som skötte korvförsäljningen, konstaterade inledningsvis att korv med bröd hade ett litet försprång över den kryddoftande rätten som Mohammad Rida och Wassen Abdul lockade med.

Johnny Fransson berättade att årets vårtalare – just Wassen Abdul – rekryterades från kommunens mottagningsenhet för nyanlända.

– Vi är med i en samverkansgrupp, ett civilt nätverk, som mottagningsenheten har och idén till årets vårtalare kom upp där. Så kvällens firande är ett resultat av ett gott samarbete. Det är mer folk än vanligt här och en härlig blandning, sa ordföranden.

– Våren för mig är förändringar och nya glada färger. Fåglar kommer hem igen efter en lång resa, gräsmattan är grön och det är många vackra blommor, sa Wassen i sitt tal om integration med kärlek i vårens tid.

Hon konstaterade att även integration för med sig förändringar och färger. Och hon avslöjade att hon som ny i Sverige gjorde bort sig många gånger.

”Ta min hand”

– Men jag lovar dig; om du tar min hand mjukt med ett leende och sympati och lär mig hur jag bör göra då kommer du se min utveckling i livets gång och du kommer att få min tacksamhet och kärlek resten av livet, sa hon.

På gräsplanen spelade barnen boll. Det fanns en fiskdamm och en populär gunga. Körerna sjöng glada sånger och slutligen så tände Johannes Olofsson, John Frändberg och Josef Hellström brasan.

Pastor Erik Hallåsen höll ihop programmet och bjöd också på ett tal.

När det började skymma och elden sprakade för fullt kunde Magnus Johansson meddela att läget mellan falafel och varmkorv nu var mycket jämnt. Och sorlet vid Sommarhemmet var nästan öronbedövande.

Enligt flera av eldsjälarna inom missionsförsamlingen har valborgsfirandet i Gastorp varit lite på nedgång efter många år med lyckade arrangemang – årets upplägg blev ett lyft. Visst har också vädret betydelse. Det behövdes inga paraplyer den här lördagskvällen.

  • Jenny Allvin