28 apr 2016 06:00

28 apr 2016 06:00

En park för att främja fågelliv

TÖREBODA: Vill känna gräs under fötterna

Kommunen har fått ett medborgarförslag om ett nytt grönområde. Kerstin Bäffeldal vill känna gräs under fötterna och njuta av blomdoft och fågelsång.

Förslagsställaren tycker att det saknas gröna oaser för de Törebodabor som inte har någon egen trädgård. Sedan de stora pilarna tagits ner på grönområdet bakom Stora Bergsgatan 20 finns en möjlighet att ändra på detta, menar hon.

Fågelbad

”Här finns en gungställning och barnen sparkar ofta fotboll i ena ändan av området. Ytan är stor så där finns plats för ett buskage, lökväxter, ett fågelbad och på sommaren några krukor med blommor, och så några bänkar med bord”, skriver Bäffeldal i förslaget.

Hon menar att buskaget skulle skapa en rumskänsla och locka dit fåglar. Vidare anser hon att parken kan bli en mötesplats för de boende i området.

Förslagsställaren tycker att det saknas gröna oaser för de Törebodabor som inte har någon egen trädgård. Sedan de stora pilarna tagits ner på grönområdet bakom Stora Bergsgatan 20 finns en möjlighet att ändra på detta, menar hon.

Fågelbad

”Här finns en gungställning och barnen sparkar ofta fotboll i ena ändan av området. Ytan är stor så där finns plats för ett buskage, lökväxter, ett fågelbad och på sommaren några krukor med blommor, och så några bänkar med bord”, skriver Bäffeldal i förslaget.

Hon menar att buskaget skulle skapa en rumskänsla och locka dit fåglar. Vidare anser hon att parken kan bli en mötesplats för de boende i området.

  • Jenny Allvin