26 apr 2016 14:08

26 apr 2016 14:09

17-åring frikänd för vapenbrott

TING

I mars åtalades en 17-årig Moholmsbo för ringa vapenbrott sedan han innehaft en luftpistol med åldersgränsen 18 år.

17-åringen har i tingsrätten uppgett att han med föräldrarnas tillåtelse fått luftpistolen av en släkting och att det var en gåva till hela familjen när han var i 14-15 årsåldern. Han har vidare uppgett att han bara fick använda vapnet under föräldrarnas uppsikt.

Tingsrätten anser att det därför inte visat att han uppsåtligen gjort sig skyldig till brott.

17-åringen har i tingsrätten uppgett att han med föräldrarnas tillåtelse fått luftpistolen av en släkting och att det var en gåva till hela familjen när han var i 14-15 årsåldern. Han har vidare uppgett att han bara fick använda vapnet under föräldrarnas uppsikt.

Tingsrätten anser att det därför inte visat att han uppsåtligen gjort sig skyldig till brott.