25 apr 2016 14:30

25 apr 2016 18:12

Så går vi runt om ett kakbord

UNDENÄS: Dukat för kakfest

Hembakade kakor drar folk. Detta kunde Undenäs byalag återigen konstatera då man dukade upp för sitt årliga kalas.

I lördags var Undenäs stora kakkalas i full gång i Undenäsgården. Ortsbefolkningen slöt upp men det kom också besökare från Karlsborg, Töreboda, Mariestad och Skövde. En av gästerna hade cyklat från Karlsborg för att fika.

Bakom arrangemanget står bygdens föreningar som sedan delar vinsten lika mellan sig. Byalaget passade på att sälja sin kakbok med recept på många av bakverken. I brödlotteriet fanns hembakat matbröd att vinna. Även biblioteket höll öppet; där kunde barn pärla smycken och annat.

Totalt fanns 78 sorters bullar och kakor på borden. Vid dagens slut kunde man räkna till 472 vuxna betalande och 58 barn. Med eldsjälarna i serveringspersonalen så var det totalt 571 personer, meddelar Gunilla Karlsson i arrangörsgänget.

– Kakorna räckte hela dagen.

Eva Hagejärd, som bland annat hjälpte till att sälja kakboken, noterade att det blev lite av en hemvändardag.

– Det var en god stämning, folk var förväntansfulla när de kom. Många plockade till sig ett tiotal kakor och jag noterade att Birgittakakan var en favorit.

I lördags var Undenäs stora kakkalas i full gång i Undenäsgården. Ortsbefolkningen slöt upp men det kom också besökare från Karlsborg, Töreboda, Mariestad och Skövde. En av gästerna hade cyklat från Karlsborg för att fika.

Bakom arrangemanget står bygdens föreningar som sedan delar vinsten lika mellan sig. Byalaget passade på att sälja sin kakbok med recept på många av bakverken. I brödlotteriet fanns hembakat matbröd att vinna. Även biblioteket höll öppet; där kunde barn pärla smycken och annat.

Totalt fanns 78 sorters bullar och kakor på borden. Vid dagens slut kunde man räkna till 472 vuxna betalande och 58 barn. Med eldsjälarna i serveringspersonalen så var det totalt 571 personer, meddelar Gunilla Karlsson i arrangörsgänget.

– Kakorna räckte hela dagen.

Eva Hagejärd, som bland annat hjälpte till att sälja kakboken, noterade att det blev lite av en hemvändardag.

– Det var en god stämning, folk var förväntansfulla när de kom. Många plockade till sig ett tiotal kakor och jag noterade att Birgittakakan var en favorit.

  • Jenny Allvin