22 apr 2016 06:00

22 apr 2016 06:00

Så ska 6 juni firas i Töreboda

TÖREBODA

Årets nationaldagsfirande i Töreboda kommun blir på torget. Röda Korset och kommunen samverkar om programmet som bland annat bjuder på dansuppvisning och presentation av nya medborgare.

Nationaldagen firas på olika platser från år till år. Den här gången återkommer programmet till torget.

– Vi vill att dagen ska genomsyras av gemenskap, eftersom vi växer till ett mångkulturellt samhälle. Arabiska föreningen är med i programmet, berättar Inger Carlsson från Röda Korset där samtliga kretsar inom kommunen är involverade.

Kommunens del i arrangemanget är stipendieutdelningen – tre kultur- och fritidsstipendium ska delas ut. Dessutom ska nya medborgare hälsas välkomna. Först sker det vid en ceremoni i sessionssalen, senare blir det en presentation på torget.

Många yngre

– De som har blivit svenska medborgare från 1 januari 2014 till 31 december 2015 välkomnas. Det är totalt 57 personer som har flyttat hit från utomeuropeiska länder, Tyskland och annat nordiskt land, säger fullmäktiges ordförande Göran Johansson som också kan berätta att 30 av de 57 är under 20 år.

– Alla får ett diplom av kommunen.

När det gäller scenunderhållningen så kommer Alma Lindström att medverka med sång. Ackompanjemang svarar Markus Frykén, känd från Elisa's, för. Musikkåren finns med på torget liksom drillflickorna och högtidstalet hålls av C-G Lundström från Röda Korset i Skara.

Kulturskolan är representerad med barnkör och danselever. Här kommer också arabiska föreningen in i bilden.

Väderplan

Kultursamordnare Birgitta Leijon jobbar tillsammans med Röda Korset med att sy ihop dagen och hon kan även avslöja att det ska ordnas tipspromenad. Dessutom vill hon få till flaggspel och inte minst hoppas hon på bra väder.

– Vi uppmanar folk att ta med sig egna stolar. Och blir det regn så är det förstås ingen nackdel att ha paraplyet tillhands. Vi har inte tänkt oss att flytta på arrangemanget till exempelvis idrottshallen, däremot kanske vi behöver hitta någon reservlösning för scenen ifall det blir dåligt väder.

Nationaldagen firas på olika platser från år till år. Den här gången återkommer programmet till torget.

– Vi vill att dagen ska genomsyras av gemenskap, eftersom vi växer till ett mångkulturellt samhälle. Arabiska föreningen är med i programmet, berättar Inger Carlsson från Röda Korset där samtliga kretsar inom kommunen är involverade.

Kommunens del i arrangemanget är stipendieutdelningen – tre kultur- och fritidsstipendium ska delas ut. Dessutom ska nya medborgare hälsas välkomna. Först sker det vid en ceremoni i sessionssalen, senare blir det en presentation på torget.

Många yngre

– De som har blivit svenska medborgare från 1 januari 2014 till 31 december 2015 välkomnas. Det är totalt 57 personer som har flyttat hit från utomeuropeiska länder, Tyskland och annat nordiskt land, säger fullmäktiges ordförande Göran Johansson som också kan berätta att 30 av de 57 är under 20 år.

– Alla får ett diplom av kommunen.

När det gäller scenunderhållningen så kommer Alma Lindström att medverka med sång. Ackompanjemang svarar Markus Frykén, känd från Elisa's, för. Musikkåren finns med på torget liksom drillflickorna och högtidstalet hålls av C-G Lundström från Röda Korset i Skara.

Kulturskolan är representerad med barnkör och danselever. Här kommer också arabiska föreningen in i bilden.

Väderplan

Kultursamordnare Birgitta Leijon jobbar tillsammans med Röda Korset med att sy ihop dagen och hon kan även avslöja att det ska ordnas tipspromenad. Dessutom vill hon få till flaggspel och inte minst hoppas hon på bra väder.

– Vi uppmanar folk att ta med sig egna stolar. Och blir det regn så är det förstås ingen nackdel att ha paraplyet tillhands. Vi har inte tänkt oss att flytta på arrangemanget till exempelvis idrottshallen, däremot kanske vi behöver hitta någon reservlösning för scenen ifall det blir dåligt väder.

  • Jenny Allvin