22 apr 2016 06:00

22 apr 2016 06:00

Raggarna och handeln i samarbete

TÖREBODA: Utställning med knallar och show

Raggarna ordnar jippo, då hakar handeln på. Töreboda kommer att leva upp lite extra lördagen den 7 maj. Både i centrum och på Töreshov.

– Vi arrangerar vår första stora bilutställning. Något som Töreboda handel uppmärksammade och ville haka på, berättar Arne Gustafsson i föreningen Vadsbo Cruisers som står bakom programmet på Töreshov.

Bandyplanen kommer – om det blir som raggarna vill – att fyllas med veteranfordon. Motorcyklar, mopeder, en amerikansk lastbil och ett antal mer eller mindre glänsande ”amerikanare” tar plats och tanken är att aktiviteten ska rikta sig till alla åldrar. Det blir bland annat även hoppborg och knallar.

– Det sa vi från första början: Ska vi göra något så ska det vara för hela familjen.

Arne Gustafsson konstaterar att de är helt väderberoende.

– Blir det bra väder blir det en kanondag.

Allt inleds på förmiddagen och avslutas sen eftermiddag med prisutdelning. Publiken får kora bästa fordon och förhoppningen är att de som hamnar på prispallen ska leda kortegen till torget.

Klassiska rock-hits

Underhållningen på Töreshov utgörs av lokala förmågor. Jimmy Bölja, som drog storpublik på den senaste Törebodafestivalen, framför rock'n'roll-låtar och den numera välkända Våga sjunga-kören medverkar med ett program.

– Det här ska bli jätteskoj, säger Arne Gustafsson och avslöjar att Peter Larsson, känd från såväl Våga sjunga-kören som Körslaget, är konferencier.

Jimmy Bölja övar för fullt inför framträdandet. På festivalen gjorde han succé tillsammans med sin samarbetspartner ”Pianisten”. Det är tänkt att musikern ska vara med även denna gång men allt beror på om de hinner repa tillsammans ordentligt först.

– Det blir klassiker med Rolling Stones, Chuck Berry, Björn Skifs, The Clash och Beach Boys. Jag trivs med den här stilen och har fått mycket beröm även om en del låtar har floppat och gett kritik, säger Bölja.

– Jag fortsätter med mina egna unika låtar också. Men jag vill även satsa på rock'n'roll då en annan publik kommit närmare mig genom det.

Extraöppet

Arne Gustafsson framhåller att Vadsbo Cruisers medvetet har valt ett kortare program för att inte konkurrera ut handelns jippo. Kommunens kultursamordnare Birgitta Leijon stöttar Töreboda handel i evenemanget i centrum och hon berättar om syftet:

– Töreboda ska leva upp den här dagen. Vi vill göra något för att motverka trenden att affärer stängs. Det är en långhelg och Göta kanal öppnar samma vecka, det passar bra att handeln håller extraöppet. Dessutom blir det mannekänguppvisning på torget.

Såväl Birgitta Leijon som Arne Gustafsson har idéer om fortsatt samarbete. Vadsbo Cruisers vill bland annat vara med och utveckla julskyltningen.

– Det behöver hända något i Töreboda mellan festivalerna, säger Arne Gustafsson.

– Vi arrangerar vår första stora bilutställning. Något som Töreboda handel uppmärksammade och ville haka på, berättar Arne Gustafsson i föreningen Vadsbo Cruisers som står bakom programmet på Töreshov.

Bandyplanen kommer – om det blir som raggarna vill – att fyllas med veteranfordon. Motorcyklar, mopeder, en amerikansk lastbil och ett antal mer eller mindre glänsande ”amerikanare” tar plats och tanken är att aktiviteten ska rikta sig till alla åldrar. Det blir bland annat även hoppborg och knallar.

– Det sa vi från första början: Ska vi göra något så ska det vara för hela familjen.

Arne Gustafsson konstaterar att de är helt väderberoende.

– Blir det bra väder blir det en kanondag.

Allt inleds på förmiddagen och avslutas sen eftermiddag med prisutdelning. Publiken får kora bästa fordon och förhoppningen är att de som hamnar på prispallen ska leda kortegen till torget.

Klassiska rock-hits

Underhållningen på Töreshov utgörs av lokala förmågor. Jimmy Bölja, som drog storpublik på den senaste Törebodafestivalen, framför rock'n'roll-låtar och den numera välkända Våga sjunga-kören medverkar med ett program.

– Det här ska bli jätteskoj, säger Arne Gustafsson och avslöjar att Peter Larsson, känd från såväl Våga sjunga-kören som Körslaget, är konferencier.

Jimmy Bölja övar för fullt inför framträdandet. På festivalen gjorde han succé tillsammans med sin samarbetspartner ”Pianisten”. Det är tänkt att musikern ska vara med även denna gång men allt beror på om de hinner repa tillsammans ordentligt först.

– Det blir klassiker med Rolling Stones, Chuck Berry, Björn Skifs, The Clash och Beach Boys. Jag trivs med den här stilen och har fått mycket beröm även om en del låtar har floppat och gett kritik, säger Bölja.

– Jag fortsätter med mina egna unika låtar också. Men jag vill även satsa på rock'n'roll då en annan publik kommit närmare mig genom det.

Extraöppet

Arne Gustafsson framhåller att Vadsbo Cruisers medvetet har valt ett kortare program för att inte konkurrera ut handelns jippo. Kommunens kultursamordnare Birgitta Leijon stöttar Töreboda handel i evenemanget i centrum och hon berättar om syftet:

– Töreboda ska leva upp den här dagen. Vi vill göra något för att motverka trenden att affärer stängs. Det är en långhelg och Göta kanal öppnar samma vecka, det passar bra att handeln håller extraöppet. Dessutom blir det mannekänguppvisning på torget.

Såväl Birgitta Leijon som Arne Gustafsson har idéer om fortsatt samarbete. Vadsbo Cruisers vill bland annat vara med och utveckla julskyltningen.

– Det behöver hända något i Töreboda mellan festivalerna, säger Arne Gustafsson.

  • Jenny Allvin