14 apr 2016 11:14

14 apr 2016 11:15

Fortsätter prova gratisbad

TÖREBODA: Medborgarförslag vann gehör

Ett medborgarförslag om gratisbad i simhallen på lördagar ledde till ett test i december.

Satsningen lockade närmare dubbelt så många besökare som normalt. Simhallen förlorade runt 1 000 kronor i intäkter per gång. Nu har kommunstyrelsen gett personalen klartecken att genomföra gratisbad några fler gånger för att höja besöksfrekvensen. Satsningen ska ske på dagar då det normalt är färre badgäster.

S och V kom med ett annat yrkande – om gratisbad en lördag i månaden men detta röstades ner.

Satsningen lockade närmare dubbelt så många besökare som normalt. Simhallen förlorade runt 1 000 kronor i intäkter per gång. Nu har kommunstyrelsen gett personalen klartecken att genomföra gratisbad några fler gånger för att höja besöksfrekvensen. Satsningen ska ske på dagar då det normalt är färre badgäster.

S och V kom med ett annat yrkande – om gratisbad en lördag i månaden men detta röstades ner.

  • Jenny Allvin