05 apr 2016 09:11

05 apr 2016 09:11

Hemmaseger i stiftsmästerskap

TÖREBODA: Volleyboll och jubelsång

I lördags var det dags för det årliga stiftmästerskapet i volleyboll inom Svenska Kyrkans Unga. Värd var Töreboda och runt 110 deltagare samlades.

– Det är ett av stiftets allra mest intensiva och roliga ungdomsmöten, berättar Billy Joelsson, församlingspedagog i Töreboda.

– Vi börjar alltid dagen med en stiftsungdomsmässa; en sjungande och jublande nattvardsgudstjänst med körsång och drama och med ungdomar från stiftets alla hörn. I år var det en jublande fest, i påskens spår. Ungdomskören ledde oss i jubelsången och hela kyrkan gungade.

Dramat bjöd på överraskningar. När man spelade upp den kända liknelsen om Den barmhärtige samariern protesterade skådespelarna, tempelprästen och tjänaren gick inte alls förbi, värdshusvärden tog inte betalt, alla hjälptes åt att rädda den slagne.

– De gav oss ett slutord i denna predikan: Alla händer behövs och vi är Guds händer på jorden, säger Billy Joelsson om budskapet.

Volleybollturneringen genomfördes som vanligt med mixade lag. Att Töreboda stod värd berodde på framgångarna i fjol. Kampen står om den åtråvärda vandringspokalen. Efter fem inteckningar får man behålla den för gott. Svenska Kyrkans Unga i Töreboda ristar nu sin tredje inteckning.

– Vi tog hem förra vandringspriset, och hade två inteckningar tidigare i nuvarande vandringspris, vi har alltså varit arrangörer sju gånger tidigare. Men nu överlåter vi arrangörskapet åt turneringens tvåa, Vänersborg, säger Billy Joelsson.

Töreboda deltog i år med två lag. Det ena laget, med Moa Joelsson som ledare, vann finalen mot Vänersborg. Det andra laget, med David Skagerstam som ledare, placerade sig på tredje plats. Moa spelade också i det segrande finallaget. Hon är mycket nöjd med allas insatser.

– Jag är stolt över alla mina spelare!

– Det är ett av stiftets allra mest intensiva och roliga ungdomsmöten, berättar Billy Joelsson, församlingspedagog i Töreboda.

– Vi börjar alltid dagen med en stiftsungdomsmässa; en sjungande och jublande nattvardsgudstjänst med körsång och drama och med ungdomar från stiftets alla hörn. I år var det en jublande fest, i påskens spår. Ungdomskören ledde oss i jubelsången och hela kyrkan gungade.

Dramat bjöd på överraskningar. När man spelade upp den kända liknelsen om Den barmhärtige samariern protesterade skådespelarna, tempelprästen och tjänaren gick inte alls förbi, värdshusvärden tog inte betalt, alla hjälptes åt att rädda den slagne.

– De gav oss ett slutord i denna predikan: Alla händer behövs och vi är Guds händer på jorden, säger Billy Joelsson om budskapet.

Volleybollturneringen genomfördes som vanligt med mixade lag. Att Töreboda stod värd berodde på framgångarna i fjol. Kampen står om den åtråvärda vandringspokalen. Efter fem inteckningar får man behålla den för gott. Svenska Kyrkans Unga i Töreboda ristar nu sin tredje inteckning.

– Vi tog hem förra vandringspriset, och hade två inteckningar tidigare i nuvarande vandringspris, vi har alltså varit arrangörer sju gånger tidigare. Men nu överlåter vi arrangörskapet åt turneringens tvåa, Vänersborg, säger Billy Joelsson.

Töreboda deltog i år med två lag. Det ena laget, med Moa Joelsson som ledare, vann finalen mot Vänersborg. Det andra laget, med David Skagerstam som ledare, placerade sig på tredje plats. Moa spelade också i det segrande finallaget. Hon är mycket nöjd med allas insatser.

– Jag är stolt över alla mina spelare!

I segrarlaget

Moa Joelsson, Axel Lindgren, Johannes Skagerstam, Annika Johansson, Josef Gillsjö och Joel Pogemaa.