04 apr 2016 16:14

04 apr 2016 16:15

Bränsletjuven åtalad för 32 brott

TING: Åker fast – men fortsätter begå brott

Åtal har väckts mot den 45-årige man som i förra veckan filmades när han stal bensin från ett antal fordon i Töreboda.
Han åtalas för totalt 32 brott – och då är inte bränslestölden inräknad.

Den 45-årige mannen boende i Töreboda kommun åtalas för tio fall av ringa narkotikabrott, åtta grova olovlig körningar, sju rattfyllerier, sex stölder och ett brott mot knivlagen.

Hans kompis, en 33-årig Mariestadsbo, är medåtalad och tillsammans är de misstänkta för en rad stölder, bland annat vid Akaciastigen där de togs på bar gärning i samband med inbrott i flera källarförråd.

33-åringen åtalas för totalt 41 brott: 15 fall av grov olovlig körning, nio stycken ringa narkotikabrott, åtta rattfyllerier, fyra stölder, två häleribrott, försök till stöld och två brott mot knivlagen.

Polisen stoppar dem titt som tätt, men ganska snabbt återfaller de i nya brott. I förra veckan filmades 45-åringen, tillsammans med två andra medkumpaner, när de slangade bensin från några bilar vid en parkering nära järnvägsstationen i Töreboda.

– Det här är två personer som varit mycket aktiva den senaste tiden. Visst vore det bra om de satt bakom lås och bom, men rättväsendet fungerar inte på det sättet, berättar Roland Svensson vid Mariestadspolisen.

33-åringen sitter förnärvarande häktad misstänkt för ett inbrott vid Svarvaretorpet, Töreboda. Mannen och en 53-årig Törebodakvinna greps av polisen. I kvinnans bostad hittades en platt-tv, kaffekanna och sockerskål i tenn, samt diverse kopparföremål som kom från inbrottet

Yrkeskriminella

Inom poliskåren talar man om att livsstilskriminella blir straffimmuna mot brott. I Sverige leder ju inte 20 grova olovliga körning till att fängelsestraffet blir 20 gånger så långt.

Åklagaren kan besluta om åtalsunderlåtelse, men sedan 1 januari 2013 har även polisen möjlighet att lägga ner utredningen i ett tidigare skede, i vissa fall direkt. Detta för att undvika onödiga utredningsåtgärder.

Den 45-årige mannen boende i Töreboda kommun åtalas för tio fall av ringa narkotikabrott, åtta grova olovlig körningar, sju rattfyllerier, sex stölder och ett brott mot knivlagen.

Hans kompis, en 33-årig Mariestadsbo, är medåtalad och tillsammans är de misstänkta för en rad stölder, bland annat vid Akaciastigen där de togs på bar gärning i samband med inbrott i flera källarförråd.

33-åringen åtalas för totalt 41 brott: 15 fall av grov olovlig körning, nio stycken ringa narkotikabrott, åtta rattfyllerier, fyra stölder, två häleribrott, försök till stöld och två brott mot knivlagen.

Polisen stoppar dem titt som tätt, men ganska snabbt återfaller de i nya brott. I förra veckan filmades 45-åringen, tillsammans med två andra medkumpaner, när de slangade bensin från några bilar vid en parkering nära järnvägsstationen i Töreboda.

– Det här är två personer som varit mycket aktiva den senaste tiden. Visst vore det bra om de satt bakom lås och bom, men rättväsendet fungerar inte på det sättet, berättar Roland Svensson vid Mariestadspolisen.

33-åringen sitter förnärvarande häktad misstänkt för ett inbrott vid Svarvaretorpet, Töreboda. Mannen och en 53-årig Törebodakvinna greps av polisen. I kvinnans bostad hittades en platt-tv, kaffekanna och sockerskål i tenn, samt diverse kopparföremål som kom från inbrottet

Yrkeskriminella

Inom poliskåren talar man om att livsstilskriminella blir straffimmuna mot brott. I Sverige leder ju inte 20 grova olovliga körning till att fängelsestraffet blir 20 gånger så långt.

Åklagaren kan besluta om åtalsunderlåtelse, men sedan 1 januari 2013 har även polisen möjlighet att lägga ner utredningen i ett tidigare skede, i vissa fall direkt. Detta för att undvika onödiga utredningsåtgärder.