29 mar 2016 13:23

29 mar 2016 14:07

Vattenläcka åtgärdad på Kvarngatan i Töreboda

GAMLA RÖR: Fjärde läckan i år

Efter knappt ett dygn fick fastighetsägarna på Kvarngatan tillbaka fullt tryck i vattenkranarna. Gamla rör och sättningar i marken var orsaken till läckan, enligt driftledaren Pär Nilsson från kommunens gatuavdelning.

I måndags uppstod årets fjärde läckage på Törebodas kommuns vattenledningsnät. Läckan hittades under tisdagen och kunde åtgärdas utan större svårigheter. Före vattnet slogs på, sköljdes rören från rena från eventuell smuts. Vattenläckan riskerade att drabba den närmaste fastigheten, men enligt uppgifter till MT klarade sig huset helt utan skador.

Omodernt system

Stora delar av rörsystemet i Töreboda är föråldrat och behöver bytas ut Enligt Pär Nilsson räcker resurserna endast till att byta ut de värst drabbade sektionerna. Närmast kommer delar Kanalvägen få nya rör av plast.

 

I måndags uppstod årets fjärde läckage på Törebodas kommuns vattenledningsnät. Läckan hittades under tisdagen och kunde åtgärdas utan större svårigheter. Före vattnet slogs på, sköljdes rören från rena från eventuell smuts. Vattenläckan riskerade att drabba den närmaste fastigheten, men enligt uppgifter till MT klarade sig huset helt utan skador.

Omodernt system

Stora delar av rörsystemet i Töreboda är föråldrat och behöver bytas ut Enligt Pär Nilsson räcker resurserna endast till att byta ut de värst drabbade sektionerna. Närmast kommer delar Kanalvägen få nya rör av plast.

 

  • Henrik Beck Friis