23 mar 2016 08:58

23 mar 2016 08:58

Snart testkör Loomis

TÖREBODA: Etablering har dröjt

I höstas sa Loomis ledning att förhoppningen var en etablering i Töreboda till julhandeln. Men utvecklingen av tekniken har dragit ut på tiden.

Stefan H Johansson, försäljningschef vid kontanthanteringsföretaget skriver i ett mejl till MT att projektet i Töreboda inte har fallit i glömska men blivit fördröjt: ”Vi är skyldiga att säkerställa alla penningtransaktioner enligt penningtvättlagstiftningen och då vi avser att placera Safepoint (insättningsautomater) för fler användare än en krävs en helt ny integration i vårt AML-system. Utvecklingen av detta har tagit betydligt längre tid än vad vi från början trodde”.

De kommer inom kort att provköra systemet. Fungerar det ska insättningar sedan kunna ske. Byggprojekteringen i Ica-fastigheten är klar.

Stefan H Johansson, försäljningschef vid kontanthanteringsföretaget skriver i ett mejl till MT att projektet i Töreboda inte har fallit i glömska men blivit fördröjt: ”Vi är skyldiga att säkerställa alla penningtransaktioner enligt penningtvättlagstiftningen och då vi avser att placera Safepoint (insättningsautomater) för fler användare än en krävs en helt ny integration i vårt AML-system. Utvecklingen av detta har tagit betydligt längre tid än vad vi från början trodde”.

De kommer inom kort att provköra systemet. Fungerar det ska insättningar sedan kunna ske. Byggprojekteringen i Ica-fastigheten är klar.

  • Jenny Allvin