22 feb 2016 10:40

22 feb 2016 10:40

Razzior på två håll

TÖREBODA: Ungdomar misstänkta för knarkbrott

Ett stort antal ungdomar är misstänkta för narkotikabrott efter polisens tillslag mot två adresser i Töreboda i helgen.

Polisen har under en tid haft spaning mot ett par lägenheter i centrala Töreboda; en på Stora Bergsgatan och en på Syréngatan. Misstankarna har handlat om narkotikabrott och de visade sig stämma då patrullerna slog till mot de bägge adresserna i fredags kväll.

På Stora Bergsgatan fann de två män och två kvinnor mellan 18 och 21 år, som misstänks för knarkinnehav, två män som enbart var påverkade och ytterligare en som var påverkad och dessutom bar kniv. I ett källarförråd i samma hus fann man mer knark. I en personbil på väg från platsen stoppades fyra personer, 18–23 år som innehade marijuana.

Efter husrannsakan på Syréngatan är två män i 25-årsåldern och en 29-åring misstänkta för innehav och påverkan av marijuana, en 25-åring för innehav av amfetamin samt tre personer misstänkta för eget bruk. En av dem misstänks också för brott mot vapenlagen då hon hade en burk tårgas i jackfickan.

En misstänkt köpare lämnade lägenheten med 1 g amfetamin.

Vissa av personerna är kända av polis sedan tidigare, andra inte. Samtliga släpptes efter provtagning och kortare förhör.

Polisen har under en tid haft spaning mot ett par lägenheter i centrala Töreboda; en på Stora Bergsgatan och en på Syréngatan. Misstankarna har handlat om narkotikabrott och de visade sig stämma då patrullerna slog till mot de bägge adresserna i fredags kväll.

På Stora Bergsgatan fann de två män och två kvinnor mellan 18 och 21 år, som misstänks för knarkinnehav, två män som enbart var påverkade och ytterligare en som var påverkad och dessutom bar kniv. I ett källarförråd i samma hus fann man mer knark. I en personbil på väg från platsen stoppades fyra personer, 18–23 år som innehade marijuana.

Efter husrannsakan på Syréngatan är två män i 25-årsåldern och en 29-åring misstänkta för innehav och påverkan av marijuana, en 25-åring för innehav av amfetamin samt tre personer misstänkta för eget bruk. En av dem misstänks också för brott mot vapenlagen då hon hade en burk tårgas i jackfickan.

En misstänkt köpare lämnade lägenheten med 1 g amfetamin.

Vissa av personerna är kända av polis sedan tidigare, andra inte. Samtliga släpptes efter provtagning och kortare förhör.