18 feb 2016 13:39

18 feb 2016 13:42

Brottsvågen fortsätter

TÖREBODA: Misstänkta klädtjuvar frisläppta

Två inbrott och två inbrottsförsök i centrala Töreboda samma natt. Ortsborna känner stor oro efter den senaste tidens brott.
De två män som anhölls för stölden av märkeskläder är nu dessutom frisläppta.

Natten till onsdagen utsattes, som MT berättade i går, Röda Korsets butik och frisersalongen Ciccis lockar för inbrott. På båda ställena tog man sig in via entrédörren – glasrutan krossades. Det var endast pengar tjuvarna var intresserade av.

Ytterligare två företag drabbades samma natt. Tjuvarna lyckades dock inte ta sig in på Töreboda Boden. Inte heller hos Hairstyle by Felicia tog man sig in eftersom endast det yttre glaset i dörren krossades.

Att gärningsmännen endast har riktat in sig på kontanter och gått förbi värdesaker tror kriminalinspektör Roland Svensson vid Mariestadspolisen beror på att det är enklare.

– Stjäl de till exempel en dator måste de även ha en köpare till den. Mynten får de direkt i näven.

Han berättar att de två män som satt anhållna misstänkta för inbrottet och stölden av märkeskläder hos Wentzels by Mimmi nu är frisläppta efter åklagarbeslut.

– De är fortfarande misstänkta men åklagaren såg inte skäl till häktning.

”Var är politikerna?”

Anlagd brand på kulturskolan och vandalisering av rutor på Kyrkogatan. Därtill alla inbrott och inbrottsförsök. Den senaste tidens brottsvåg skapar otrygghet i Töreboda. Diskussionen är i full gång på sociala medier: ”Det får vara nog nu”.

– Jag känner en oro, när det händer så mycket. Det påverkar naturligtvis viljan att överhuvudtaget driva en butik eller annan rörelse i Töreboda om man inte kommer till rätta med sista tidens händelser, säger Bosse Gröndahl på Töreboda Boden.

Ortens frivilliga nattåkare upptäckte inbrottet hos Ciccis lockar på Trädgårdsgatan och slog larm. De efterlyser nu fler som kan patrullera i kommunen nattetid.

– Men vi är inget medborgargarde. Vi måste få hjälp utifrån; politiker och staten kan inte blunda längre, säger Joakim Ebbesson, talesperson för nattåkarna.

– Tänk om folk som funderar på att bygga i Töreboda inte gör det på grund av att orten är förknippad med brottslighet. Och småföretag som utsätts drabbas hårt, självriskerna är höga. Vi kan inte tillåta att detta fortsätter. Varför är politiken helt tyst?

Natten till onsdagen utsattes, som MT berättade i går, Röda Korsets butik och frisersalongen Ciccis lockar för inbrott. På båda ställena tog man sig in via entrédörren – glasrutan krossades. Det var endast pengar tjuvarna var intresserade av.

Ytterligare två företag drabbades samma natt. Tjuvarna lyckades dock inte ta sig in på Töreboda Boden. Inte heller hos Hairstyle by Felicia tog man sig in eftersom endast det yttre glaset i dörren krossades.

Att gärningsmännen endast har riktat in sig på kontanter och gått förbi värdesaker tror kriminalinspektör Roland Svensson vid Mariestadspolisen beror på att det är enklare.

– Stjäl de till exempel en dator måste de även ha en köpare till den. Mynten får de direkt i näven.

Han berättar att de två män som satt anhållna misstänkta för inbrottet och stölden av märkeskläder hos Wentzels by Mimmi nu är frisläppta efter åklagarbeslut.

– De är fortfarande misstänkta men åklagaren såg inte skäl till häktning.

”Var är politikerna?”

Anlagd brand på kulturskolan och vandalisering av rutor på Kyrkogatan. Därtill alla inbrott och inbrottsförsök. Den senaste tidens brottsvåg skapar otrygghet i Töreboda. Diskussionen är i full gång på sociala medier: ”Det får vara nog nu”.

– Jag känner en oro, när det händer så mycket. Det påverkar naturligtvis viljan att överhuvudtaget driva en butik eller annan rörelse i Töreboda om man inte kommer till rätta med sista tidens händelser, säger Bosse Gröndahl på Töreboda Boden.

Ortens frivilliga nattåkare upptäckte inbrottet hos Ciccis lockar på Trädgårdsgatan och slog larm. De efterlyser nu fler som kan patrullera i kommunen nattetid.

– Men vi är inget medborgargarde. Vi måste få hjälp utifrån; politiker och staten kan inte blunda längre, säger Joakim Ebbesson, talesperson för nattåkarna.

– Tänk om folk som funderar på att bygga i Töreboda inte gör det på grund av att orten är förknippad med brottslighet. Och småföretag som utsätts drabbas hårt, självriskerna är höga. Vi kan inte tillåta att detta fortsätter. Varför är politiken helt tyst?

  • Jenny Allvin