11 feb 2016 14:41

11 feb 2016 14:41

27-åring försökte smuggla in alkohol

TÖREBODA: Fällande dom i tingsrätten

I 27-åringens bil anträffades 1 647 liter starköl och 48 liter vin. Nu har smugglaren från Töreboda dömts till villkorlig dom med samhällstjänst.

I augusti 2013 hyrde den då 24-årige mannen en bil i Mariestad och reste till Puttgarden i Tyskland. Han handlade alkohol för cirka 18 300 kronor och åkte hemåt med 1 647 liter starköl, 48 liter vin, 79 liter alkoläsk och 22 liter sprit i bilen.

Vid färjeterminalen i Helsingborg körde han i EU-filen och uppgav till en tulltjänsteman att han inte hade något att deklarera. En kontroll gjordes ändå och mängden alkohol blev senare föremål för rättegång i Skaraborgs tingsrätt.

Husrannsakan

Törebodabon har berättat att han skulle dricka alkoholen själv eller ge bort till närmsta familjen. Vid en husrannsakan i mannens bostad fann polisen bland annat anteckningsblock som stärkte misstankarna om att det kunde röra sig om smuggling. Han hade heller ingen förklaring till de sms-meddelanden som fanns lagrade i hans telefon, där vänner frågade om han kunde köpa alkohol i Tyskland.

27-åringen döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar, vilket motsvarar fyra månaders fängelse.

I augusti 2013 hyrde den då 24-årige mannen en bil i Mariestad och reste till Puttgarden i Tyskland. Han handlade alkohol för cirka 18 300 kronor och åkte hemåt med 1 647 liter starköl, 48 liter vin, 79 liter alkoläsk och 22 liter sprit i bilen.

Vid färjeterminalen i Helsingborg körde han i EU-filen och uppgav till en tulltjänsteman att han inte hade något att deklarera. En kontroll gjordes ändå och mängden alkohol blev senare föremål för rättegång i Skaraborgs tingsrätt.

Husrannsakan

Törebodabon har berättat att han skulle dricka alkoholen själv eller ge bort till närmsta familjen. Vid en husrannsakan i mannens bostad fann polisen bland annat anteckningsblock som stärkte misstankarna om att det kunde röra sig om smuggling. Han hade heller ingen förklaring till de sms-meddelanden som fanns lagrade i hans telefon, där vänner frågade om han kunde köpa alkohol i Tyskland.

27-åringen döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar, vilket motsvarar fyra månaders fängelse.