27 jan 2016 06:00

27 jan 2016 06:00

Kortvarig lycka med hemma-is

TÖREBODA: Föräldramatcher på Töreshov

Många timmars jobb låg bakom isen på grusplanen på Töreshov. Nu håller den på att smälta bort.
– Vi kan inte göra något åt vädret, men det var roligt så länge det varade, säger Hajstorps SK:s Tomas Andersson.

Ordförande, spelare, ledare. Tomas Andersson har flera roller inom föreningen. Han berättar att de var några engagerade som lade ner mycket möda på att få till en fin is under köldperioden. Belöningen blev föräldramatcherna förra onsdagskvällen.

– Vi har en äldre lastbil som rymmer åtta kubik vatten. Kommunen håller med vatten och vi gör jobbet med att spola upp grusplanen och så har vi en gammal ismaskin som vi kan göra fantastiskt fin is med. Vi gjorde åtta centimeter tjock is.

– Kulmen var förra veckan. Då var det verkligen kanonis. Så då passade vi på att köra föräldramatcher vilket är väldigt uppskattat av såväl barn som vuxna.

Fler ungdomar

Bland de yngre fanns spelare från 7 till 14 år. Och i föräldralaget var det ännu större åldersspridning.

– En farfar var med så det var allt från pensionär till 30-åringar, berättar Tomas Andersson.

Två matcher spelades och det blev seger till barnen i den ena och till föräldrarna i den andra. Efteråt vankades varm dryck i form av glögg, saft och kaffe.

– Grusplanen betyder mycket för föreningen, kan vi inte erbjuda detta dör vi ut. När vi har gjort is är det ju dessutom fritt för alla att komma och åka, när inte vi har träningstid. Kommunen bjuder även på ljus.

Tomas Andersson berättar att Hajstorps SK har runt 50 aktiva för närvarande. Ett uppsving noteras på ungdomssidan.

– Det hade varit kul med någon hemmamatch för vårt A-lag eller ungdomslag också, men vädrets makter kan vi inte styra över. Nu går det hårt åt isen, men vi samarbetar ju med Otterbäcken och kan träna där, konstaterar ordföranden.

Ordförande, spelare, ledare. Tomas Andersson har flera roller inom föreningen. Han berättar att de var några engagerade som lade ner mycket möda på att få till en fin is under köldperioden. Belöningen blev föräldramatcherna förra onsdagskvällen.

– Vi har en äldre lastbil som rymmer åtta kubik vatten. Kommunen håller med vatten och vi gör jobbet med att spola upp grusplanen och så har vi en gammal ismaskin som vi kan göra fantastiskt fin is med. Vi gjorde åtta centimeter tjock is.

– Kulmen var förra veckan. Då var det verkligen kanonis. Så då passade vi på att köra föräldramatcher vilket är väldigt uppskattat av såväl barn som vuxna.

Fler ungdomar

Bland de yngre fanns spelare från 7 till 14 år. Och i föräldralaget var det ännu större åldersspridning.

– En farfar var med så det var allt från pensionär till 30-åringar, berättar Tomas Andersson.

Två matcher spelades och det blev seger till barnen i den ena och till föräldrarna i den andra. Efteråt vankades varm dryck i form av glögg, saft och kaffe.

– Grusplanen betyder mycket för föreningen, kan vi inte erbjuda detta dör vi ut. När vi har gjort is är det ju dessutom fritt för alla att komma och åka, när inte vi har träningstid. Kommunen bjuder även på ljus.

Tomas Andersson berättar att Hajstorps SK har runt 50 aktiva för närvarande. Ett uppsving noteras på ungdomssidan.

– Det hade varit kul med någon hemmamatch för vårt A-lag eller ungdomslag också, men vädrets makter kan vi inte styra över. Nu går det hårt åt isen, men vi samarbetar ju med Otterbäcken och kan träna där, konstaterar ordföranden.

  • Jenny Allvin