25 jan 2016 06:00

25 jan 2016 06:00

Kundvagnar fylls med gåvor

TÖREBODA: Handlar till andra

Röda Korset i Töreboda provar ett nytt grepp för att hjälpa de asylsökande på boendet i Halna. ”Handla till andra” föll väl ut första dagen.

Föreningsmedlemmar stod då på Ica med en vagn där kunder hade möjlighet att lägga varor de handlat.

– Allt går till asylboendet. Det är för att de ska få lite extra hygienartiklar. Det behövs påfyllnad. Vi kommer att besöka familjerna igen innan vi delar ut grejerna, det blir inte så att vi vräker ut gåvorna hur som helst, säger Gun-Marie Sandgren i Röda Korset.

Hon är mycket nöjd med första insamlingsdagen. På torsdagen fylldes två kundvagnar med varor för ett värde av 3 500–4 000 kronor.

– Över förväntan, säger hon.

– Folk tyckte det var ett bra initiativ och de kände sig trygga i att hjälpen kommer fram. När det gäller kläder så har de fått ganska mycket i Halna och de har små utrymmen att förvara på, det är mer för att täcka behovet just nu. Det som saknas är varma herrskor.

Idén om att handla till andra hämtades från Mariestad. På torsdag blir det en ny chans.

Föreningsmedlemmar stod då på Ica med en vagn där kunder hade möjlighet att lägga varor de handlat.

– Allt går till asylboendet. Det är för att de ska få lite extra hygienartiklar. Det behövs påfyllnad. Vi kommer att besöka familjerna igen innan vi delar ut grejerna, det blir inte så att vi vräker ut gåvorna hur som helst, säger Gun-Marie Sandgren i Röda Korset.

Hon är mycket nöjd med första insamlingsdagen. På torsdagen fylldes två kundvagnar med varor för ett värde av 3 500–4 000 kronor.

– Över förväntan, säger hon.

– Folk tyckte det var ett bra initiativ och de kände sig trygga i att hjälpen kommer fram. När det gäller kläder så har de fått ganska mycket i Halna och de har små utrymmen att förvara på, det är mer för att täcka behovet just nu. Det som saknas är varma herrskor.

Idén om att handla till andra hämtades från Mariestad. På torsdag blir det en ny chans.

  • Jenny Allvin