22 jan 2016 17:15

22 jan 2016 17:15

"Folk skämtar om rånet"

TÖREBODA: Kund låtsasrånade butiksägaren

Redan dagen efter rånförsöket mot Time kom folk in i butiken för att skämta om händelsen.
– Många kunder är helt underbara men en del låtsasrånar mig eller frågar om detaljer, som hur lång kniven var, säger ägaren Jannica Lindqvist.

Det var i tisdags kväll som en ensam man, maskerad och beväpnad med kniv, försökte råna Time i Töreboda. Butiken har i Jannica Lindqvists ägo varit utsatt för ytterligare ett rånförsök samt ett inbrott.

– Jag jobbade inte i tisdags kväll men var snabbt på plats efter larmet. Morgonen därpå visste jag att det skulle bli många frågor. Så var det även förra gången. Men nu har kunder även skämtat om rånet och pekat med fingret som en pistol vid kassan. Det är jobbigt att höra allt detta, om vår anställda ska kunna komma tillbaka så måste det bli slut på det här, säger Jannica.

Omtanke också

Hon betonar att de flesta kunderna är väldigt omtänksamma. En företagare på orten kom till exempel med blommor. Det behövdes inga ord vid överlämnandet. Någon kramade om och ibland blir det bara en blick, som vittnar om förståelse.

– Men så finns de här som inte visar någon respekt alls för att man kan må dåligt. Helt osmakligt, säger sambon David Albertsson som försöker att vara i butiken så mycket som möjligt nu.

– Någon kom in och frågade om jag har skyddsväst. En annan flinade och frågade om det fanns några rånare här. Och så all nyfikenhet. En kund dröjde sig kvar länge och frågade om detaljer. Vi vill bara att det ska gå över, säger Jannica.

– De som tycker att ett rån är något att skämta om vet inget om hur det har drabbat oss. Jag kanske kan hantera det men jag måste skydda min personal. Därför vädjar jag om att få arbetsro. De som har frågor kring händelsen kan vända sig till polisen.

”Men för livet”

Jannica och David väljer att inte ställa upp på bild i MT. Detta för att de är rädda att en bild på dem skulle resultera i att de även får frågor ”på stan”.

– Det vore skönt om det kunde få bli som vanligt igen nu, resonerar Jannica.

– Att vara med om ett rån kan ge men för livet. Det är inte läge att fråga hur lång kniven var eller spela rånare och skämta, säger David.

På fredagen häktades 21-åringen som misstänks för rånförsöket. Han är tidigare dömd för ett liknande rån mot Pressbyrån i Töreboda.

Det var i tisdags kväll som en ensam man, maskerad och beväpnad med kniv, försökte råna Time i Töreboda. Butiken har i Jannica Lindqvists ägo varit utsatt för ytterligare ett rånförsök samt ett inbrott.

– Jag jobbade inte i tisdags kväll men var snabbt på plats efter larmet. Morgonen därpå visste jag att det skulle bli många frågor. Så var det även förra gången. Men nu har kunder även skämtat om rånet och pekat med fingret som en pistol vid kassan. Det är jobbigt att höra allt detta, om vår anställda ska kunna komma tillbaka så måste det bli slut på det här, säger Jannica.

Omtanke också

Hon betonar att de flesta kunderna är väldigt omtänksamma. En företagare på orten kom till exempel med blommor. Det behövdes inga ord vid överlämnandet. Någon kramade om och ibland blir det bara en blick, som vittnar om förståelse.

– Men så finns de här som inte visar någon respekt alls för att man kan må dåligt. Helt osmakligt, säger sambon David Albertsson som försöker att vara i butiken så mycket som möjligt nu.

– Någon kom in och frågade om jag har skyddsväst. En annan flinade och frågade om det fanns några rånare här. Och så all nyfikenhet. En kund dröjde sig kvar länge och frågade om detaljer. Vi vill bara att det ska gå över, säger Jannica.

– De som tycker att ett rån är något att skämta om vet inget om hur det har drabbat oss. Jag kanske kan hantera det men jag måste skydda min personal. Därför vädjar jag om att få arbetsro. De som har frågor kring händelsen kan vända sig till polisen.

”Men för livet”

Jannica och David väljer att inte ställa upp på bild i MT. Detta för att de är rädda att en bild på dem skulle resultera i att de även får frågor ”på stan”.

– Det vore skönt om det kunde få bli som vanligt igen nu, resonerar Jannica.

– Att vara med om ett rån kan ge men för livet. Det är inte läge att fråga hur lång kniven var eller spela rånare och skämta, säger David.

På fredagen häktades 21-åringen som misstänks för rånförsöket. Han är tidigare dömd för ett liknande rån mot Pressbyrån i Töreboda.

  • Jenny Allvin